Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Μια άμεση απάντηση

ΑΒΑΝΑ.--

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο στο χτεσινό άρθρο του στους «Στοχασμούς» που φέρει το τίτλο «Μια Αμεση Απάντηση», απάντησε στις δηλώσεις του επικεφαλής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Εμάνουελ Ραμ, ο οποίος υπογράμμισε την Πέμπτη σε ισπανόφωνους δημοσιογράφους το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για «την αμερικανο-κουβανική κοινότητα». Σημειώνει ο Φιντέλ: «Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο εκλεκτός των ΗΠΑ στην Κούβα, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα και υποστήριξε ότι "όσο λιγότερο μιλάμε για την Κούβα, τόσο το καλύτερο"».

Και συνεχίζει στο άρθρο: «Ο Εμάνουελ Ραμ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα ενδιαφέρεται για την κουβανοαμερικανική κοινότητα σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία της ψήφισε την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα σχεδόν 12 εκατομμύρια Κουβανούς που ζουν στο νησί». Και με σκωπτικό τρόπο προσθέτει: «Ο Ραμ δήλωσε πως θα επιτραπεί στους κουβανοαμερικανούς να ταξιδέψουν στην Κούβα και να αποστείλουν εμβάσματα στις οικογένειές τους, αλλά δεν αναφέρθηκε καν στο δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να ταξιδέψουν».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «ο αμερικανικός νόμος Cuban Adjustment Act (σ.σ. που διευκολύνει ουσιαστικά την παράνομη μετανάστευση των Κουβανών στις ΗΠΑ και την άμεση παροχή πράσινης κάρτας στη χώρα) και ο επιβαλλόμενος αποκλεισμός δεν άξιζαν καμία αναφορά.

Με αυτό τον τρόπο αργά ή γρήγορα η πολιτική Ομπάμα θα χάσει την παρθενιά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ