Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΗ(Γεράσιμου) ΘΕΟΧΑΡΗ προσφέρουν για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δυτικής Πετρούπολης: Η σύζυγός του Βούλα 20.000 δρχ. και ο Κώστας Κοτρώνης 5.000 δρχ.

* * *

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΖΕΓΚΙΝΗΣ στη μακρόχρονη πορεία του από τις γραμμές του ΚΚΕ, πρωτοστάτησε σε όλες τις δύσκολες στιγμές του λαού και της χώρας και ανέδειξε έναν σπάνιο χαρακτήρα. Αρνήθηκε τις ευκολίες της αστικής καταγωγής του και αφιερώθηκε στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες του. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή και ανθρώπου.

Θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Σύντροφοί του και οι φίλοι του από την ΚΟΒ Πλάκας της οποίας ήταν μέλος.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ και ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ, προσφέρουμε 30.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων περιοχής Πατησίων.

Γεράσιμος και Αννεκε Ιωαννάτου

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ και αντί για λουλούδια στον τάφο της, μέλη του Παραρτήματος Γκύζη της ΠΕΑΕΑ και της Επιτροπής Ειρήνης Γκύζη των οποίων ήταν από τα δραστήρια μέλη τους, προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Γκύζη 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας και φίλου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή και γέμισε θλίψη και αβάσταχτο πόνο την οικογένειά του και όλους εμάς τους φίλους και συντρόφους του στην Πρέβεζα, προσφέρω στη ΝΕ Πρέβεζας 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Γιώργος Μαλέσκος, ΚΟΒ Αρχάγγελου Πρέβεζας

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 20 χρόνια από τις 8 Ιούλη 1980, που έφυγε από κοντά μας ο ανταρτοεπονίτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ. Από τα 17 χρόνια του δόθηκε ολοκληρωτικά στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Για την προσφορά του αυτή, η Πολιτεία τον «πλήρωσε» με βασανιστήρια στα κρατητήρια, με καταδίκη σε θάνατο και με τον εγκλεισμό του για 11 χρόνια στις διάφορες φυλακές. Αρκετός χρόνος και κατάλληλος χώρος, για σκέψεις και πολυποίκιλες εμπειρίες και εμπνεύσεις, που δεν άργησε να τις εκφράσει στην ποιητική συλλογή «Ανήλιαγα Χρόνια». Παραθέτω μερικούς στίχους: Στο μπρούτζινο μέτωπο της ελπίδας μας/με κεφαλαία γράμματα σκαλίσαμε/ το σύνθημα της γενιάς μας ΛΈΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΙΡΗΝΗ. Και για την Κύπρο: Πόσα αίματα και πόνοι/πόσα δάκρυα και βόγκοι/ για να ταιριαστούν οι φθόγγοι/σε μια λέξη ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του προσφέρω για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - Πλ. Βάθη.

Η γυναίκα του Ευαγγελία Λύτρα - Νικολαΐδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ