Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΑ
Χωρίς σημαντικές αλλαγές

Τη μετοχική σύνθεση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας με τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι ίδιοι μέχρι την 1η Γενάρη 2009 έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Αλλαγές, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί, έχουν γίνει στη μετοχική σύνθεση της «ALPHA Δορυφορικής», με το 100% να ανήκει στην εταιρεία «Wakeroch», της οποίας το 66% το «RTL group» και το 33,4% η «Sixomen LTD».

Τα περισσότερα κανάλια δεν παρουσιάζουν μεταβολές εκτός από το MEGA και το ΣΚΑΪ. Στο MEGA («Τηλέτυπος») εξακολουθεί το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στο ΔΟΛ με 22,11% και στην εταιρεία «Πήγασος», που αύξησε το ποσοστό της και έχει πλέον 26,82%. Στο ίδιο κανάλι να σημειωθεί η «είσοδος» του Β. Ρέστη μέσω της εταιρείας «Benabay Limited» με 5,05%. Στο ΣΚΑΪ το μεγαλύτερο ποσοστό έχει ο Ιωάννης Αλαφούζος ενώ συμμετέχει μέσω της «Contor Internasional» ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση αναλογικών αδειών για τις οποίες μίλησε προχτές ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι είχε δύο φορές επικοινωνία μαζί του για θέματα του ΕΣΡ και ότι δε συζητήθηκε το θέμα αυτό. Επικοινωνία είχε ο Ιωάννης Λασκαρίδης και με τον υφυπουργό Εσωτερικών Κώστα Γκιουλέκα. Πάντως ο πρόεδρος του ΕΣΡ σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί ο χάρτης συχνοτήτων από τους συναρμόδιους υπουργούς και δεν έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο 3592/2007. Σε ερώτηση για τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού είπε ότι δεν είχαν «σαφήνεια».

Το ΕΣΡ επέβαλε χτες πρόστιμο 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδίας «Galaxy» για παρεμβάσεις στην αεροναυτιλία, ενώ αποφάσισε και την οριστική διακοπή του «Channel 9» από το δίαυλο 50, που εκπέμπει η τηλεόραση «Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ