Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συνεχίζονται η υποβάθμιση κι η απαξίωση
  • Επανέρχεται το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στην Αθήνα
  • Προς «γκετοποίηση» σπρώχνουν το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

Σε κατάληψη του ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων, στην Αγ. Παρασκευή, προχώρησαν, χτες, γονείς και μαθητές, απαιτώντας να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, από το Νοέμβρη υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν πάει καν στο σχολείο, λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων.

Χτες εκπρόσωπος του δήμου πρότεινε, «κατόπιν εορτής», να αναλάβει με δικό του πούλμαν τη μεταφορά ορισμένων παιδιών, μια διαχειριστική πρόταση που ο Σύλλογος Γονέων την απέρριψε αμέσως. «Αρνούμαστε να γίνουμε για μια ακόμη φορά το μπαλάκι μεταξύ νομαρχίας και υπουργείου. Εδώ και τώρα να αναλάβει το κράτος την ευθύνη της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών μας», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονέων.

«Παίζουν δικομματικό παιχνίδι με τις ανάγκες και τις αγωνίες γονιών και των παιδιών με αναπηρίες. Η μεταφορά θα είναι μέσο που θα κερδοσκοπούν κάποιοι, αλλά πάνω απ' όλα είναι ένα μέσο για την υποβάθμιση και διάλυση της Ειδικής Αγωγής», σχολίασε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Και συνέχισε: «Να βγουν συμπεράσματα για την κυβέρνηση, τους νομάρχες και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, που δεν έκαναν τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία. Απάντηση σε όλους αυτούς θα είναι η ενίσχυση του συντονισμού του γονεϊκού κινήματος μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Ειδικής Αγωγής για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, δημόσιου συστήματος μεταφοράς με ασφαλή μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό, κ.ά.».

Γκετοποιείται το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

Η απόφαση για τη μεταφορά και τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας στο πρώην Γυμνάσιο Σοφικού, 12 χιλιόμετρα μακριά από την Ορεστιάδα και τα σχολεία της, «μυρίζει» «γκετοποίηση» και «ιδρυματοποίηση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Β. Εβρου με αφορμή την έγκριση των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας στον παραπάνω χώρο. «Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική λιτότητας για την Παιδεία έχουν καταδικάσει το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας να λειτουργεί σε ακατάλληλους χώρους. Ακόμη διαχρονικές και μεγάλες είναι οι ευθύνες της Νομαρχίας Εβρου, της ΤΕΔΚ και του Δήμου Ορεστιάδας, που 20 χρόνια ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ