Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Αγώνας ενάντια στην πολιτική που παραδίδει γη στο μεγάλο κεφάλαιο

Το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, καθώς και το ξεπούλημα ενός ακόμη δημόσιου - δημοτικού χώρου, υλοποιείται με την ευθύνη τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, καθώς και το ξεπούλημα ενός ακόμη δημόσιου - δημοτικού χώρου, υλοποιείται με την ευθύνη τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στο ρόλο της δημοτικής αρχής, που η πολιτική της εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, στο ρόλο της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αλλά και στην κόντρα της με τη διοίκηση του δήμου, αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο Νικ. Κακλαμάνης, με τη συνέντευξή του, επιχείρησε να προβάλει την πολιτική του ως «σωτήρια» για την πόλη. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του στα θέματα της λεγόμενης Διπλής ανάπλασης και του υπόγειου πάρκινγκ στο πάρκο Λ. Καραγιάννη (Κύπρου και Πατησίων). «Ανέβασε για ακόμα μία φορά τους τόνους απέναντι στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα και την παράταξή του στο δήμο ("Ανοιχτή Πόλη"), που δήθεν του βάζουν εμπόδια», σημειώνεται. Ομως, συνεχίζει, ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι:

  • Για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, ψήφισαν τόσο η πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ στο δήμο, όσο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (πρακτικά συνεδρίασης Δημοτ. Συμβουλίου 6ης Δεκέμβρη 2004).
  • Στα σχέδια για τη λεγόμενη Διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Αμπελόκηπους, η μεν παράταξη του ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ μαζί με την παράταξη της ΝΔ, ο δε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε σε όλη τη διαδικασία την τακτική «ήξεις - αφήξεις». Χαρακτηριστικά αυτής της πρακτικής: Για αγορές οικοπέδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν στα έργα στο Βοτανικό, 3 από τους 4 δημοτικούς συμβούλους της «Ανοιχτής Πόλης» δεν καταψήφισαν. Για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ και κτιρίου εστίασης και αναψυχής σε μέρος του χώρου που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, οι δύο παρόντες σύμβουλοι της «Ανοιχτής Πόλης» και πάλι δεν καταψήφισαν.
  • Ο υποτιθέμενος προβεβλημένος «αντίπαλος» του κ. Κακλαμάνη κ. Τσίπρας «ανέκρουσε πρύμναν» ιδιαίτερα μετά τις συναντήσεις του με τον επιχειρηματία κ. Βαρδινογιάννη και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου, χωρίς μάλιστα να είναι αντίθετος σε περιορισμένης κλίμακας εμπορικές χρήσεις.

Ακόμη η ανακοίνωση της «Συμπαράταξης» σημειώνει: «Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η επιμονή του κ. Κακλαμάνη να προβάλει - και με τη στήριξη ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης - ως "αντίπαλο" και "αντιπολίτευση" στα σχέδιά του τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, την "Ανοιχτή Πόλη" και τον κ. Τσίπρα. Προσπαθούν να αποκρύψουν ότι μόνο η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ" στάθηκε και στέκεται, σταθερά και αταλάντευτα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και το Δήμο, πολιτική η οποία προσφέρει στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα κάθε σπιθαμή δημόσιας - δημοτικής γης, αλλά και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πολύπαθης Αθήνας. Μόνο η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ" καταψήφισε εξαρχής και σε όλες τις μετέπειτα διαδικασίες - χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα - τη λεγόμενη Διπλή ανάπλαση, αλλά και την κατασκευή υπόγειου γκαράζ στο πάρκο Λ. Καραγιάννη, τονίζοντας ότι ο δήμος δεν έχει καμία δουλειά να στηρίζει τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, προσφέροντάς τους αφειδώς δημόσια γη και κονδύλια που ανήκουν στους εργαζόμενους, κατοίκους και δημότες».

Και καταλήγοντας η «Συμπαράταξη» επισημαίνει: «Τώρα που ο δικομματισμός "ξεφτίζει" στα μάτια των εργαζομένων, η άρχουσα τάξη και τα μεγάλα συμφέροντα διαμορφώνουν και προβάλλουν ένα νέο βολικό γι' αυτούς "αντίπαλο" στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ