Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ (Σίφουνας) πολέμησε τους κατακτητές ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις του ανταπέδωσαν για την πατριωτική δράση του βασανιστήρια και 19 χρόνια φυλακή.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Δήμητρα Μπουρίκα προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΥΡΕΚΑ, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, σύντροφοί του από τους Αγ. Αναργύρους προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο, στην ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων.

* * *

φωτ.

Η Αναστασία Ευθυμιάδη, στη μνήμη του αγαπημένου της συζύγου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, δημοσιογράφου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από τη Μελιβοία Λάρισας, που «έφυγε» στις 3/1/2009, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΨΙΑ η σύντροφός του προσφέρει για το 18ο Συνέδριο και το κτίριο του Αρχείου 50 ευρώ στην ΚΟ Αγ. Αναργύρων.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ η σύντροφός του Κασιανή προσφέρει για το 18ο Συνέδριο και το κτίριο του Αρχείου 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Αναργύρων.

* * *

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ σύντροφοί του από τους Αγ. Αναργύρους προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο στην ΚΟ Αγ. Αναργύρων.

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΚΑΛΗ (ΓΚΟΥΡΑ), αξιωματικού του ΕΛΑΣ, ταγματάρχη του ΔΣΕ, διοικητική της 88ης μονάδας Χώρου, για τους 6 μήνες από το θάνατό του, η σύζυγός του Μαρία πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ και της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΥ τα ανίψια τους προσφέρουν 100 ευρώ στην Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΔΡΕΑ ΡΩΜΑΝΟΥ ο Παναγιώτης Βασιλας προσφέρει, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, στην οικονομική εξόρμηση για ενίσχυση του ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

Στη μνήμη του συναγωνιστή, ΝΙΚΟΥ ΝΟΕΑ, πρώτου προέδρου του συνεταιρισμού καθαριστηρίων και πιστού οπαδού του Κόμματος, που έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σελλιών του Δήμου Φοίνικα Ρεθύμνης, 20 ευρώ.

Περράκης Αντώνης

***

φωτ. 2

Πριν λίγες μέρες δύο αγαπητές συντρόφισσες, μας άφησαν χρόνους. Η ΘΕΤΙΣ ΚΩΤΣΑΚΗ και η ΦΡΟΣΩ ΚΟΤΤΟΡΟΥ. Λυπήθηκα πολύ για το θάνατό τους. Και με τις δύο δούλεψα μαζί. Με την σ. Θέτιδα στο πρόβλημα του επαναπατρισμού των πολιτικών προσφύγων. Συμμετείχε ενεργά σε όλες μας τις ενέργειες για τη λύση του προβλήματος. Μεγάλη ήταν η προσφορά της. Η σ. Φρόσω, μια και η ίδια ήταν επαναπατρισμένη πολιτική πρόσφυγας, βοηθούσε με όλες τις δυνάμεις της για την επίλυση των προβλημάτων των επαναπατρισμένων. Σαν φιλόλογος μας βοηθούσε ενεργά στην οργάνωση των εκδηλώσεων. Δούλεψα ακόμη μαζί της στο Σύλλογο Μουσείου της ΕΠΟΝ. Πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Θα τις θυμάμαι και τις δύο. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους.

ΧΡΥΣΑΦΩ ΧΑΤΖΗ
ΧΡΥΣΑΦΩ ΧΑΤΖΗ
Αντί για λουλούδια στους τάφους τους - δυστυχώς, παρά τη θέλησή μου δεν μπόρεσα να πάω στις κηδείες τους - προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΧΡΥΣΑΦΩΣ ΧΑΤΖΗ προσφέρω 100 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ν. Ηρακλείου Αττικής.

Σεραφείμ Χατζής

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ, ακούραστου κομμουνιστή μέχρι τα 85 χρόνια του και μέλους του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρουμε 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Ελένη Διγαλάκη,

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, στελέχους του Κόμματος, και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων 100 ευρώ.

Στασινός Βαγγέλης


ΔΡΟΥΚΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΡΟΥΚΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Θέτις Κωτσάκη
Θέτις Κωτσάκη

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΚΟΤΤΟΡΟΥ ΦΡΟΣΩ

Μιχάλης Διγαλάκης
Μιχάλης Διγαλάκης

Γεώργιος Ευθυμιάδης
Γεώργιος Ευθυμιάδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ