Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Μαύρα... μαντάτα»

«Και στραβός είν' ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε». Και στην 22η αγωνιστική περίσσεψαν οι διαιτητικές - προκλητικά εξόφθαλμες - «ομορφιές», τις οποίες ακολούθησε (ξανά) η συντονισμένη προσπάθεια των εμπλεκομένων να περιοριστεί το πρόβλημα μόνο σε προσωπικές ευθύνες. Για να εξωραϊστεί η πραγματικότητα ότι πρόκειται για δομικό πρόβλημα του συστήματος (εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο).

Η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του αθλήματος, με τη μετατροπή του σ' επιχείρηση, αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία. Ο ανταγωνισμός αντικρουόμενων συμφερόντων, η νοοτροπία και οι μηχανισμοί εξυπηρέτησής τους, έχουν επιβάλλει το πλαίσιο ανάδειξης και λειτουργίας φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή παραπέμπονται οι διαιτητές Ζωγράφος (ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης), Κωνσταντινέας (Πανιώνιος - Εργοτέλης), οι βοηθοί Γενναίος, Σταματόγλου (Ολυμπιακός - Αρης), ενώ στα μαλακά με «σιωπηρή» τιμωρία (τέθηκαν στη διάθεση της ΚΕΔ)... έπεσαν ο διαιτητής (Χαραλαμπίδης) και ο παρατηρητής (Σίπκας) του ίδιου αγώνα.

Αλλοι πάντως (π.χ. Κάκος) τη γλίτωσαν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ - φέρεται πως - ζήτησε (και έλαβε) την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Ψυχομάνη και του υπεύθυνου για τον ορισμό διαιτητών Β' και Γ' Εθνικής (Μαν. Παπατριανταφύλλου). Περισσότερα θα υπάρξουν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδία.

Μοιραία οι αγωνιστικές επιδόσεις των ομάδων πέρασαν στο περιθώριο. Από την τετράδα των προπορευομένων, μόνο ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε και δεν προβλημάτισε τους οπαδούς του. Κέρδισε εύκολα στη Λιβαδειά και πλέον ισοβαθμεί στην 2η θέση με τον Παναθηναϊκό, που δικαίως διαμαρτύρεται για τη διαιτησία Κάκου αλλά έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αφού ήταν κακός, για τη «λευκή ισοπαλία» με τον Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες του. Ετσι έδωσε το δικαίωμα να πιστώνεται η νίκη του επί του Αρη (που εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση) στις διαιτητικές αποφάσεις. Σημαντική νίκη της Λάρισας (για την κατάκτηση της 5ης θέσης) στη Θράκη και του Πανσερραϊκού (στη «μάχη» παραμονής) επί της Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ