Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ψηφιακές... διαπραγματεύσεις

Για πολλοστή φορά στο επίκεντρο των «διαπραγματεύσεων» της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες είναι η χορήγηση ραδιοτηλεοπτικών αδειών, που αυτή τη φορά έχουν σχέση με την ψηφιακή εποχή. Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συνεχίζει να είναι άναρχο, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα, στην ουσία, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές αναλογικές άδειες, οι οποίες δε θα χορηγηθούν από τη στιγμή που η κυβέρνηση οδεύει προς τις ψηφιακές άδειες.

Η κυβέρνηση ενώ έκανε λόγο μέχρι πριν λίγες ημέρες για χορήγηση αναλογικών τηλεοπτικών αδειών, τώρα, όπως φαίνεται, το παίρνει πίσω, αφού χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, στη συνάντηση με τους συντάκτες των ΜΜΕ, είπε ότι θα «προχωρήσουμε» στην ψηφιακή εποχή. Οι ρυθμίσεις φυσικά εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί και στον τομέα αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αναλογικών ραδιοφωνικών αδειών, είπε ότι ο χάρτης συχνοτήτων έχει συνταχθεί από το Πολυτεχνείο.

Δεν «μπορούμε», ανέφερε, να «παραγνωρίσουμε την αναρχία» και γι' αυτό προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ψηφιακή αδειοδότηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος για αναλογικές τηλεοπτικές άδειες.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το χώρο των ΜΜΕ και του Τύπου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο ίδιος και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό. Στις προτεραιότητες, σύμφωνα με τον υπουργό, εντάσσονται και οι ραδιοφωνικές άδειες με το χάρτη συχνοτήτων που «έχει συνταχθεί από το Πολυτεχνείο».

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή στο διάλογο» αναφερόμενος και στην τροπολογία για τον περιφερειακό Τύπο, ισχυριζόμενος παρά τις αντιδράσεις φορέων του περιφερειακού Τύπου ότι η τροπολογία αυτή τον βοηθά. Επιχείρησε να δικαιολογήσει τις τροποποιήσεις που έγιναν από τον τελευταίο νόμο, λέγοντας ότι υπήρχαν «ορισμένα προβλήματα» και αυτά «διορθώσαμε». Είπε επίσης, ότι ο διάλογος δε θα διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες και ότι θα έρθει σε επαφή με όλες τις αρμόδιες Ενώσεις του περιφερειακού Τύπου.

Σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ και εάν θα γίνουν αλλαγές, είπε χαρακτηριστικά: «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Υπάρχουν, όπως ανέφερε, περιθώρια αναβάθμισης της λειτουργίας και του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ενώ είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της διοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ