Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Δεσμεύτηκαν μη ασφαλή παιδικά ρούχα

Στη δέσμευση και προσωρινή απόσυρση από την αγορά ενδυμάτων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών - 8 ετών, τα οποία δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και κρίθηκαν μη ασφαλή, προχώρησαν τα κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Τα συγκεκριμένα παιδικά ρούχα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημα της εταιρείας Jumbo ΑΕΕ και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε ότι έφεραν κορδόνια στην περιοχή του λαιμού και της μέσης, τα οποία είτε δεν επιτρεπόταν να έχουν για την ηλικία στην οποία απευθύνονταν ή έφεραν κορδόνια των οποίων το μήκος ήταν μεγαλύτερο από το ανώτερο επιτρεπτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Δεσμεύτηκαν συνολικά 79 τεμάχια, ενώ η Νομαρχία, με έγγραφό της προς την Jumbo ΑΕΕ, ζήτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής τους στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία οφείλει να ειδοποιήσει όλους τους πελάτες της για την ακαταλληλότητα των προϊόντων, ενημερώνοντας τη Νομαρχία για το πελατολόγιό της, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι. Η επαναδιάθεση του εν λόγω προϊόντος μπορεί να γίνει μόνον εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στο πλαίσιο της εφαρμογής του προτύπου ΕΛΟΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ