Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ζητούν ανάκληση των απολύσεων

Την άμεση ανάκληση των «άνομων» σχεδίων της εργοδοσίας του ALPHA, για μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στον όμιλο «απαιτεί» το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε προχτές με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ALPHA και αποφάσισε να «απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις».

Η εργοδοσία του ALPHA, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, με το μανδύα των δήθεν «οικειοθελών αποχωρήσεων» επιχειρεί στην ουσία την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και προωθεί εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό. Τονίζει επίσης ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας.

Στους εργαζόμενους στον ALPHA αναφέρεται με χτεσινή του ανακοίνωση και το προσωρινό ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ. Τονίζει ότι το βάρος στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε «μετακυλίεται» στους εργαζόμενους και ότι οι εργοδότες προσπαθούν να «ισορροπήσουν μειώνοντας το κόστος και κάνοντας επίθεση στις εργασιακές σχέσεις». Αυτό, όπως υπογραμμίζεται γίνεται και στον ALPHA που με «ψευδεπίγραφη "εθελούσια έξοδο" εργαζομένων προχωράει σε απολύσεις». Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται, ο ALPHA δημιουργεί θυγατρική εταιρεία με σκοπό να μεταφέρει μεγάλο κομμάτι της παραγωγής σε αυτή, όπου οι «εργαζόμενοι θα έχουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς και μειωμένες απολαβές».

Την κατάσταση αυτή τη συνδέει με τα όσα συμβαίνουν και στην ΕΡΤ, όπου ήδη λειτουργεί η θυγατρική «ΕΡΤ Digital», στην οποία, όπως αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ εργάζονται πολλοί συμβασιούχοι με «απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και σε επισφαλές εργασιακό πλαίσιο». Τα ενοικιαζόμενα συνεργεία, μάλιστα, αναλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από το παραγωγικό έργο της ΕΡΤ. Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους με «συμμετοχή, ενότητα και αγωνιστικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ