Κυριακή 22 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
φωτ.

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου και πατέρα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου 150 ευρώ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

φωτ.

Στη μνήμη του Ακροναυπλιώτη και Μακρονησιώτη αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ, που «έφυγε» πριν από 8 χρόνια, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Ξένια Ζαραφέτα

***

ΦΩΤ.2

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκε στο Χωρόγι Κιλκίς το 1931, από γονείς αγρότες. Ενταγμένος από νέος στους αγώνες του λαού μας, πρόσφερε πάρα πολλά σε καιρούς πολύ δύσκολους. Αγωνιστής αυτός και η οικογένειά του, μπροστάρης, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, αγωνίστηκε με πίστη για το καλό του λαού μας. Πάντα υπερασπιστής της ιδεολογίας του ΚΚΕ έμεινε αφοσιωμένος κοντά στο ιστορικό κόμμα του λαού. Αγαπητός σε όλους τους χωριανούς του, πάντα χαμογελαστός, ήρθε η μέρα να μας αφήσει για πάντα (Πέθανε σε ηλικία 77 ετών το 2008). ΤΗΛΕΜΑΧΕ θα σε θυμόμαστε παντοτινά, γιατί ήσουν ο μοναδικός.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΩΣΤΑΚΗΣ). Γεννήθηκε στο Χωρόγι Κιλκίς το 1959, από γονείς αγρότες. Από τα πρώτα μέλη της ΚΝΕ Κιλκίς, δραστήριο μέλος της. Πάντα πρώτος στους αγώνες, χωρίς κανένα δισταγμό. Ακούραστος, με το χαμόγελο πάντα. Ηθελε και είχε να δώσει πολλά ακόμα στο ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες, αλλά αναπάντεχη ανίατη ασθένεια ήρθε και σε ηλικία 46 ετών τον σταμάτησε για πάντα από τη ζωή. ΚΩΣΤΑΚΗ θα σε θυμόμαστε πάντα, δε θα σε ξεχάσουμε.

Στη μνήμη του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ και του ΚΩΣΤΑΚΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ που τόσο αγαπήσαμε.

Η μάνα του Μάρθα

Τα αδέλφια Γιώργος και Λάμπης

***

ΦΩΤ.

Στις 14 Φλεβάρη 2009 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον άδικο χαμό της συντρόφισσάς μας και μέλους του ΚΚΕ ΖΩΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΔΗ, από τη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
Στη θύμησή της και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε για την Οικονομική Ενίσχυση του Κόμματός μας, στην ΚΟ Αγ. Αθανασίου της ΚΟΘ, το ποσό των 250 ευρώ.

Οι νύφες Αφροδίτη, Ελένη

Οι γιοι Γιάννης, Φίλιππος

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ, που συμπληρώθηκε ενάμισης χρόνος από τότε που χάθηκε από τη ζωή μας, στις 19/7/07, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ «Γιάννης Χαλκίδης» για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με τις ευχές μας για την καλύτερη και πιο δυνατή επιτυχία του.

Η οικογένεια Μπογιατζή

Μαίρη - Παράσχος - Βασίλης

* Στη μνήμη του λατρεμένου μας παιδιού, ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή μας στις 19/7/07. Συμπληρώθηκε ενάμισης χρόνος που δεν είναι πια μαζί μας. Προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου, μέσω της ΚΟ «Γιάννη Χαλκίδη» Αμπελοκήπων.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤ.

Στις 18/1/2009 άφησε την τελευταία της πνοή στο «Σπίτι του Αγωνιστή», η σ. ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΕΛΠΙΔΑ, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ σ' όλη της τη ζωή.

Στη μνήμη της η ανιψιά της Ράνια Αργυρούδη προσφέρει 100 ευρώ μέσω της ΚΟ ΔΟΞΑ - ΠΑΠΑΦΗ και η ανιψιά της Ανθή Αργυρούδη 70 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγ. Τριάδας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Στις 25 του Φλεβάρη συμπληρώνονται 36 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ) και του ΔΣΕ, ΔΑΜΙΑΝΟΥ Φ. ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ από τη Μεγάλη Στέρνα του Ν. Κιλκίς. Υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, από το 1943 μέχρι το θάνατό του το 1973, στη ΣΔ της Τσεχοσλοβακίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
Στη μνήμη του και ενόψει του 18ου Συνεδρίου, ο γιος του Φώτιος και η οικογένειά του προσφέρουν 100 ευρώ για το Αρχείο, μέσω ΚΟ Ωραιοκάστρου.

***

ΦΩΤ.

Στις 11 του Φλεβάρη συμπληρώνονται 35 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Π. ΚΥΠΡΙΤΙΔΗ, από τον Αγ. Χαράλαμπο του Ν. Κιλκίς, που απεβίωσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη ΣΔ της Τσεχοσλοβακίας το 1974.

Στη μνήμη του η κόρη του Νίκη Δαμιανίδου και η οικογένειά της προσφέρουν 100 ευρώ για το Αρχείο, μέσω ΚΟ Ωραιοκάστρου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΔΗ και της μητέρας μας ΚΥΡΙΑΚΙΤΣΑΣ ΤΣΙΠΟΥΔΗ, από το χωριό Παλιούρι Ν. Εβρου που πέθαναν στην Ουγγαρία πιστοί πάντα στα ιδανικά του ΚΚΕ, για την Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του Παναγιώτης

Η νύφη τους Μαρία

***

ΦΩΤ.

Για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που έφυγε ο σύντροφος και Αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, η γυναίκα του Βάσω προσφέρει 150 ευρώ. Επίσης ο αδελφός του Γιώργος Σπυριδάκης προσφέρει 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για τη στέγαση του Αρχείου, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Αγίου Δημητρίου, και 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Παιδείας Αγίου Δημητρίου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
Η οικογένειά του

***

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ οι συντρόφισσες, οι συναγωνίστριες και σύντροφοι της ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου (Μπέτυ, Βαγγελιώ, Δήμητρα, Στέλλα, Ελένη, Μαρία, Παναγιώτης) προσφέρουν 350 ευρώ για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πειραϊκής Χερσονήσου.

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΑΛΛΗ, προσφέρω 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πειραιά.

Η σύζυγός του Δήμητρα Ράλλη

***

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώνονται 59 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αντιστασιακός ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ. Στη μνήμη του και στη μνήμη των συγγενών του, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, η σύζυγός του Ζωή Σταματίου, αντιστασιακή, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας 100 ευρώ, καθώς και 30 ευρώ στο παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης Καλλιθέας και 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ που πέθανε στις 17/1/09 τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που τόσο πολύ αγάπησε και πίστεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, το ποσό των 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγρινίου.

* Επίσης οι φίλοι και οι συγγενείς του Γρηγόρη Λίτσα σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειάς του, αντί για στεφάνια στην κηδεία του, προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 1.000 ευρώ για τα δοκιμαζόμενα παιδιά της Παλαιστίνης, μέσω του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε στο Περιστέρι, του συζύγου μου, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και του κουνιάδου μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, που εκτελέστηκε στην Κατοχή, προσφέρω 40 ευρώ για το Αρχείο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λόφου Περιστερίου.

Κατίνα Δημητρακόγιαννη

***

φωτ.

Στην αξέχαστη μνήμη του αγαπημένου συζύγου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΥ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ (Πύραυλου) προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Νέας Σμύρνης, 250 ευρώ.

Η σύζυγος Τασία,

τα παιδιά του

***

φωτ.

Σήμερα, 22 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 18 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός μου, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ. Στη μνήμη του και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Καλογρέζας.

Η σύντροφός του, Μαίρη Κατσαρού

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και αντάρτη του ΕΛΑΣ, προσφέρουμε 200 ευρώ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ανέγερση του κτιρίου για το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

φωτ.

Στις 9 Μάρτη συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ. Γεννήθηκε στη Γουμένισσα Κιλκίς το 1912. Από μικρός στη βιοπάλη, έφηβος εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν με συνέπεια από τις γραμμές του ΚΚΕ. Υπήρξε αγωνιστής, αγνός και ντόμπρος κομμουνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, καθώς και 20 ευρώ στο παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Γιαννούλα Μακρή

***

Φωτ.

Εδώ και 6 μήνες «έφυγε» από κοντά μας ο λατρεμένος μας ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ. Για μας είναι συνεχώς κοντά μας, μας συντροφεύει και μας καθοδηγεί. Θεωρούσε μεγάλη τιμή και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ, γι' αυτό πάντα φρόντιζε να τηρεί στην επαγγελματική, κοινωνική και ιδιωτική του ζωή τέτοια στάση ώστε να αναδεικνύεται η κομμουνιστική ιδεολογία και το κομμουνιστικό ήθος κι έτσι να μπορεί να κερδίζει το ΚΚΕ στη συνείδηση του λαού. Στη μνήμη του και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου προσφέρουμε 500 ευρώ στην ΚΟ Εργοστασίων Θεσ/νίκης.

ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Λεμονιά - Αννα - Λίλη

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΜΠΙΔΗ και του αδελφού μου ΛΑΜΠΡΟΥ, της αδελφής μου ΕΥΤΑΛΙΑΣ και του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΚΟΥ προσφέρω για το Συνέδριο και για τη στέγαση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Κολωνού.

Αγγελική Ζιμπίδη

***

φωτ.

Στις 9 του Δεκέμβρη του 2008 έφυγε από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος, η ΘΕΟΔΟΥΛΑ ΠΑΛΟΥΝΜΠΗ, σύζυγος στη ζωή και στον αγώνα του συντρόφου Νίκου Παλούνμπη και μάνα της Γιάννας και της Μαργαρίτας. Η Θεοδούλα σε δύσκολες ώρες ήταν παρούσα στο Κόμμα και πάντα αγωνιούσε και ενημερωνόταν. Η Κομματική Οργάνωση του Κολωνού τιμώντας την προσφορά της προσφέρει στη μνήμη της στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο αλλά και για το Αρχείο του Κόμματος 400 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΝΗ, που «έφυγε» πριν από 8 χρόνια, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Περισσού το ποσό των 50 ευρώ για τα 90 χρόνια και για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Κωνσταντίνα Λένη

***

Στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ, που διατέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ Οικοδόμων Ανω Λιοσίων και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, προσφέρουν η σύζυγός του Γιάννα 25 ευρώ και εξαδέλφη του Κωστούλα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Οικοδόμων Ανω Λιοσίων, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, ενισχύοντας την προσπάθεια του Κόμματος για το χτίσιμο του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του.

ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
***

ΦΩΤ.

Βιογραφικό του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΛΚΙΡΙΔΗ (21/9/1924 - 9/12/2008). Γεννήθηκε το 1924 από πρόσφυγες γονείς του Πόντου στο Διαβατό Ημαθίας. Η Κατοχή τον βρίσκει στην οργάνωση της ΕΠΟΝ σαν καθοδηγητή, γνωστό με το όνομα «Λευτεράκης». Μετά τον πόλεμο αρχίζουν οι διωγμοί και οι εξορίες. Βρέθηκε στη Μακρόνησο για διάστημα ενός χρόνου. Από τα πρώτα παιδικά του χρόνια που μπήκε στην Οργάνωση έως και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, το οποίο βροντοφώναζε και υπερασπιζόταν ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές. Στη μνήμη του πατέρα μας, μέσω της ΝΟ Ημαθίας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τα παιδιά του Τελκιρίδης Γιώργος, Τελκιρίδου Αννα

***

φωτ.

Στην αξέχαστη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ, που στις 20 Γενάρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια που έφυγε για πάντα από κοντά μου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ταμπουριών, 50 ευρώ.

Σοφία Ζέρβα

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, ενός σεμνού αγωνιστή, που «έφυγε» πριν 40 μέρες, προσφέρω, αντί για λουλούδια στον τάφο του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Υμηττού.

Λούλα Ναυπλιώτου

* Στη μνήμη του αγαπημένου και σεμνού Αγωνιστή ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, πιστού στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν 40 μέρες. Η ΚΟΒ Υμηττού προσφέρει 80 ευρώ για το κτίριο του Αρχείου του Κόμματος.

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
***

φωτ. 2

Συμπληρώθηκαν 7 και 4 χρόνια, αντίστοιχα, από το θάνατο των λατρευτών μας γονιών ΑΡΕΤΗΣ και ΗΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Μάνη Μεσσηνίας. Αγωνιστές της ΕΠΟΝ -Εθνικής Αντίστασης, η μητέρα μας κατέφυγε κυνηγημένη στην Τρίπολη για 8 χρόνια, ενώ ο πατέρας μας εξορίστηκε και βασανίστηκε στις φυλακές Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Πύλου, σε Μακρόνησο, Πύργο, Τρίπολη, Ακροναυπλία, Αίγινα, Σύρο, Γιούρα - για 13 χρόνια. Ποτέ τους δε λύγισαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι. Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια πορεύτηκαν ως το τέλος της ζωής τους, μέσα από τις γραμμές του τιμημένου ΚΚΕ. Μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες έγιναν φωτεινό παράδειγμα για μας, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Φωτεινό παράδειγμα δύναμης, αποφασιστικότητας, ανθρωπιάς.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 300 λίρες Αγγλίας για το 18ο Συνέδριο του Κόμματός μας. Ζήτω το ΚΚΕ!

Τα παιδιά τους Γιώργος, Δήμητρα, Βασιλική

Τα εγγόνια τους Ηλίας, Νίβιν, Παναγιώτης, Αρετή

Η νύφη τους Δήμητρα και ο γαμπρός τους Ζιάντ

***

φωτ.

Επίσης, στην άσβεστη μνήμη των θείων μας που πέσανε στον αγώνα και δε γνωρίσαμε ποτέ, ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, όπως και με τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο της θείας μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΡΑΓΚΟΥ, που έκανε στις φυλακές Αβέρωφ, προσφέρουμε το ποσό των 50 λιρών.

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
***

φωτ.

Στις 19 Φλεβάρη του 1998 έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και αναπάντεχα, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Λογιστών.

Με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από την απώλειά του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Παιανίας.

Η σύζυγος του Βιβή

τα παιδιά και η μητέρα του

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 25 χρόνια από το θάνατο του ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1974.

Στη μνήμη του ο ανιψιός του Χρήστος Σαρέλλας και ο εγγονός του Πέτρος Σαρέλλας, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αμφιάλης, 30 ευρώ.

***

ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΓΕΝΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θήβας.

Οι αδελφές Ελένη και Ειρήνη

***

ΦΩΤ.

Στις 22/2/09 κλείνει ένας χρόνος από τότε που μας άφησε για πάντα, ο λατρευτός μας σύζυγος και πατέρας ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το ήθος, την τιμιότητα, την αγωνιστικότητα και την αταλάντευτη αφοσίωσή του στα ιδανικά του ΚΚΕ και του Σοσιαλισμού που ενσάρκωσε και μας κληροδότησε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* Πριν από ένα χρόνο, στις 22.2.2008, έφυγε ο πατέρας και παππούς μας ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ. Ορφανός από 2 ετών, μεγάλωσε σε σκληρά παιδικά χρόνια με τον μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό του Αβραάμ. Από τα 12 χρόνια του άρχισε να δουλεύει σε δύσκολες συνθήκες. Στα 17 του οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ, μετέχοντας ενεργά στις δράσεις του αγαπημένου του ΚΚΕ, σε συνθήκες παρανομίας της Μεταξικής δικτατορίας. Πολέμησε στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού μετώπου και του απονεμήθηκαν εύσημα ανδρείας. Συμμετείχε στην Αντίσταση στην Κατοχή και ήταν παράνομος σύνδεσμος στον Εμφύλιο, με κίνδυνο της ζωής του και της οικογένειάς του. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Μέχρι, σχεδόν την ημέρα του θανάτου του, αγωνιζόταν ασυμβίβαστα με πίστη στο Κόμμα του, αφήνοντας σε όλους μας παρακαταθήκη την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τις συμβουλές του και τη δράση του. Εμείς που ζήσαμε στα "πέτρινα χρόνια" την αγωνιστική του αξία, τον τιμούμε και υποκλινόμαστε.

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Τιμώντας τη μνήμη του, όπως και τη μνήμη του, επίσης, αγωνιστή και αγαπημένου μας θείου και αδελφού του ΑΒΡΑΑΜ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ, προσφέρουμε συμβολικά στον αγαπημένο του "Ριζοσπάστη", 100 ευρώ.

Οι οικογένειες: Βασίλη Προυσαλίδη και Γιάννη Προυσαλίδη

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Φλεβάρη έκλεισαν 8 χρόνια που έφυγε για πάντα, ο αγαπημένος μου σύντροφος ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ, σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα. Από 17 χρονών βγήκε στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιάστηκε, βασανίστηκε, δικάστηκε 70 φορές σε θάνατο, όμως δε λύγισε ποτέ, ήταν παλικάρι και συνέχισε να αγωνίζεται ως το τέλος της ζωής του. Εκείνος μου άναψε τα φώτα της ζωής. Είμαι πολύ περήφανη που ήταν σύντροφός μου, και υπόσχομαι, για πολλοστή φορά, ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, όσο έχω ανάσα, με έργα όχι με λόγια.

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ και του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ, που έφυγε πρόσφατα, προσφέρω 400 ευρώ για το Συνέδριο, 400 ευρώ για το Αρχείο του τιμημένου ΚΚΕ, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ για το Σπίτι του Αγωνιστή. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Η συντρόφισσά σου Βάσω

***

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του σ. ΛΥΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, από τη Φτελιά Δράμας, η γυναίκα του Πηνελόπη, τα παιδιά του Παντελής και Βασιλική και τα ανίψια του Σταύρος και Γεωργία Μπατζέλα, προσφέρουν 150 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του, μέσω ΚΟ Ελληνικού

Πηνελόπη Μουρατχανίδου

***

φωτ.

Στις 7 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας μάνα, γιαγιά ΑΓΛΑΪΑ ΛΟΥΒΟΥΛΟΥΔΗ. Μας λείπει, τη θυμόμαστε με όλη μας την αγάπη. Προσφέρουμε στη μνήμη της 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Αχτιδικής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ.

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
Τα παιδιά της και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤ.

Στις 9 του Γενάρη έπειτα από πολύχρονη αρρώστια «έφυγε» από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Το 1943 μπαίνει στις γραμμές της ΕΠΟΝ και τον ίδιο χρόνο γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Εζησε τους σκληρούς αγώνες της κατοχής, τις διώξεις και την παρανομία τις οποίες αντιμετώπισε παλικαρίσια ως στέλεχος και μαχητής. Κατάφερε να βγει στο βουνό και να καταταχτεί στο ΔΣΕ. Τραυματίας μπαίνει στη ΛΔ Βουλγαρίας όπου και παραμένει ως πολιτικός πρόσφυγας μετά την ήττα του ΔΣΕ. Το 1950 στέλνεται από το Κόμμα ως δάσκαλος για τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων που ανέλαβε να προστατέψει και να μορφώσει η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Μετά το τέλος της αποστολής του στα παιδιά συνέχισε και ο ίδιος τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης και πήρε το πτυχίο του μηχανικού - ηλεκτρολόγου. Παντρεύτηκε τη Νόρα Αφεντουλίδου και απέκτησαν δύο παιδιά.

Η κηδεία του έγινε στις 19 του Γενάρη στο Βερολίνο. Τον αποχαιρέτησαν οι σύντροφοί του, οι φίλοι του Ελληνες και Γερμανοί. Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε από μέρος της οικογένειας και της ΚΟ Βερολίνου ο σ. Γούσιος Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του Σταύρου Ρωσσίδη σημειώνοντας ανάμεσα στ' άλλα: «...Στη μνήμη μας θα μείνεις ο καλός σύζυγος, πατέρας, παππούς και σύντροφος με τα χαρακτηριστικά της μεγάλης απλότητας, ευγένειας και καλοσύνης... Ο Σταύρος ήταν πιστός και ακλόνητος σύντροφος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, με μεγάλη προσφορά στο κίνημα για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Θα τον θυμόμαστε όσο ζούμε. Αιωνία η μνήμη του».

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΩΣΣΙΔΗ η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νίκος
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νίκος
* Επίσης, ο φίλος του Ιπποκράτης με τη συντρόφισσά του, αντί για στεφάνι, προσφέρουν 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, γιου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η αδελφή του Μοσχούλα, αντί για μνημόσυνο, προσφέρει 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ζωγράφου.

***

Φωτ.

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΟΤΣΙΚΑΣ γεννήθηκε το 1920 στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Το 1937 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος στο νομό. Πιάστηκε από τον ΕΔΕΣ και κλείστηκε στο στρατόπεδο της Αγίας Παρασκευής Γιωπλάνων όπου βασανίστηκε. Πιάστηκε, επίσης, από τους Γερμανούς και κλείστηκε στη Ζωσιμαία Σχολή, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα. Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον συνέλαβε, τον κακοποίησε και τον έκλεισε στις φυλακές του Αϊ - Κοσμά.

Τον Ιούλη του 1946 βγήκε στο βουνό και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, με το βαθμό του ταγματάρχη πολιτικού επιτρόπου του Δημοκρατικού Στρατού. Το φθινόπωρο του 1949 βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου παντρεύτηκε και δούλεψε επί 33 χρόνια. Εκεί εργάστηκε και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Νέος Δρόμος». Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ, στους αγώνες του και στο όραμα του σοσιαλισμού.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γιώργος
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γιώργος
Στη μνήμη του η σύζυγός του Βικτορία Βότσικα, τα παιδιά του Βαγγέλης και Γεωργία και τα εγγόνια του Στέφανος, Βικτορία, Δημοσθένης και Δήμητρα προσέφεραν 400 ευρώ για το αρχείο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου του ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΕΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Εμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός και αταλάντευτος στα κομμουνιστικά ιδεώδη για τα οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας, στη μνήμη του και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του τιμημένου ΚΚΕ.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΟΥΣΚΑ, γεννημένου το 1934 στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας, μέλους του ΚΚΕ με πλούσια αγωνιστική, συνδικαλιστική δράση σε αγροτικούς συλλόγους - συνεταιρισμούς και στην ΤΑ που απεβίωσε πρόσφατα. Επίσης, στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΟΥΣΚΑ, που έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατό του, γενημένου το 1923 στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας, μέλους του ΚΚΕ από το 1945 και μαχητή του ΔΣΕ, διμοιρίτη στην ταξιαρχία Πετρίτη. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και επαναπατρίστηκε το 1977. Παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του.

Τα ανίψια τους προσφέρουν 210 ευρώ, μέσω της Αχτίδας μεταφορών για το χτίσιμο του Αρχείου και το 18ο Συνέδριο του Κόμματος.


ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΤΟΥΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΤΟΥΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΖΩΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΖΩΗ

ΒΟΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΒΟΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

Θεοδούλα Παλουνμπή
Θεοδούλα Παλουνμπή

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ

Χρήστος Τσιπούδης
Χρήστος Τσιπούδης

ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΕΛΠΙΔΑ

ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΡΑΓΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΡΑΓΚΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΛΑΪΑ ΛΟΥΒΟΥΛΟΥΔΗ
ΑΓΛΑΪΑ ΛΟΥΒΟΥΛΟΥΔΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ