Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Λεύκωμα για να σωθεί το όρος Αιγάλεω

Μια κορυφή του όρους Αιγάλεω
Μια κορυφή του όρους Αιγάλεω
Την έκδοση του λευκώματος «Περπατώντας στο όρος Αιγάλεω» της Σκευούλας Τσελέκου και του Ηλία Μπαρούνη, θα παρουσιάσουν αύριο (25/2, 8 μ.μ.) ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.

Το λεύκωμα περιέχει φωτογραφικό υλικό από τη χλωρίδα και την πανίδα του όρους Αιγάλεω. Η συλλογή του φωτογραφικού υλικού έγινε με πολύχρονη δουλειά στο βουνό της πόλης. Οι συγγραφείς του λευκώματος αναδεικνύουν τις αντιθέσεις της φύσης, την επέλαση του ανθρώπου και, ταυτόχρονα, δίνουν την ελπίδα ότι δεν είναι ακόμη αργά για να αποφευχθεί η οριστική καταστροφή του όρους.

Ο Δήμος Νίκαιας θεωρεί το λεύκωμα στήριγμα, όλων όσοι παλεύουν για την προστασία του φυσικού πλούτου του Δήμου και κατ' επέκταση της χώρας, από την άναρχη ανάπτυξη και, κυρίως, από την καταστροφική επέλαση των μεγάλων συμφερόντων. «Τα βουνά, οι λίμνες, τα ποτάμια, οι παραλίες», τονίζει ο Δήμος, «είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να μείνουν μακριά από "επενδυτές" και "αξιοποιήσεις" που στοχεύουν στην καταστροφή τους και στο κέρδος. Το λεύκωμα θεωρούμε ότι είναι ένα φράγμα που υψώνεται μπροστά σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς των μεγάλων συμφερόντων, που βρίσκουν συμμάχους όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ