Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλύπτονται...

Μία ακόμα επίθεση στο ΚΚΕ κάνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Σε χτεσινό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Το ΚΚΕ ασκεί ανέξοδη κριτική και, ενώ γενικολογεί και καταγγέλλει, ουδέν πράττει. Ούτε μια κινητοποίηση δεν έκανε για τον Ελαιώνα. Μόνος του στόχος φαίνεται να είναι η συκοφάντηση της αγωνιστικής στάσης της Ανοιχτής Πόλης. Οταν όμως επιτίθεσαι στη μοναδική δύναμη που αντιπολιτεύεται το μπλοκ της τσιμεντοποίησης, τότε ποιον ωφελείς;».

Αλήθεια, τι ακριβώς λένε; Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» (παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ) απ' την πρώτη στιγμή καταψήφισε όλες τις σχετικές διαδικασίες για τη Διπλή Ανάπλαση και αντιτάχθηκε στο καραμπινάτο ξεπούλημα. Αντίθετα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η «Ανοιχτή Πόλη»:

  • Απ' τη μια εμφανίζονται λάβροι κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων στον Ελαιώνα, απ' την άλλη είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εκτάσεις που θα κτιστεί το γήπεδο έχουν αγοραστεί από το Δήμο της Αθήνας με τα λεφτά των εργαζομένων και παραχωρούνται στους κεφαλαιοκράτες της ΠΑΕ.
  • Απ' τη μια λένε πως δε θέλουν εμπορευματικές χρήσεις, απ' την άλλη, μετά τις συναντήσεις με τους κυρίους Σουφλιά και Βαρδινογιάννη δηλώνουν ότι δε θα είχαν αντίρρηση και για μικρότερες εμπορικές χρήσεις.
  • Δεν καταψήφισαν την αγορά οικοπέδων - αξίας εκατομμυρίων ευρώ - για τα έργα στο Βοτανικό, αλλά ούτε και την κατασκευή υπόγειου γκαράζ και κτιρίου εστίασης και αναψυχής σε μέρος του χώρου που σήμερα βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Δεν καταψήφισαν ούτε καν την έκδοση άδειας εκσκαφής.

Αλλά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τέτοια προβλήματα. Αποκαλύπτεται μόνος του. Αφού λοιπόν, έχει πει τα παραπάνω για το ΚΚΕ, στη συνέχεια του ίδιου δελτίου Τύπου, αναφέρει: «Καλούμε να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η έκδοση της άδειας εκσκαφών και η προώθηση, με βάση τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, του φακέλου για την Περιβαλλοντική Μελέτη του γηπέδου, ώστε να μην υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση στην έκδοση των άλλων αναγκαίων αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις»!!!

Κάθε σχόλιο, περιττεύει. Οι ίδιοι ζητάνε την επίσπευση των διαδικασιών, ίσως με πιο εμφατικό τρόπο απ' ό,τι οι επιχειρηματίες της ΠΑΕ. Μια απορία έχουμε μόνο: Αφού τόσο πολύ συμφωνούν με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί λένε πως...«διαφωνούν»;


Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βιάζεται για την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα (2010-03-09 00:00:00.0)
Ο... ενοχλητικός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ... (2009-03-19 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ συναίνεσης για το γήπεδο στον Ελαιώνα (2009-02-14 00:00:00.0)
Επιμένει στην παράδοση γης στο μεγάλο κεφάλαιο (2009-02-12 00:00:00.0)
Ούτε ένα μέτρο σε ΠΑΕ ή άλλον επιχειρηματία (2009-01-31 00:00:00.0)
Νέο συμφωνητικό μεταξύ Δήμου - ΠΑΕ (2008-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ