Κυριακή 1 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη διατίμηση!

Θα το δούμε και αυτό!

«Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία "Ryanair", η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ενδέχεται να αρχίσει να χρεώνει τους επιβάτες της για τη χρήση τουαλέτας κατά τη διάρκεια της πτήσης, δήλωσε ο διευθυντής της, Μάικλ Ο' Λίρι».

Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αποδεικνύει την εφευρετικότητα των καπιταλιστών, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα κέρδη τους με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και με τη διατίμηση των ...ανθρώπινων φυσικών αναγκών.

Η «Ryanair» θεωρείται υποδειγματική εταιρεία, στο βαθμό που με τις καινοτόμες πρακτικές της είναι η απάντηση στις μεγάλες κρατικές αεροπορικές εταιρείες. Είναι, δηλαδή, στολίδι του στέμματος της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι οι χαμηλές τιμές των ναύλων που προσφέρει στους πελάτες της. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στο πώς καταφέρνει να διατηρεί αυτές τις τιμές. Ερωτήματα, που άπτονται και των συνθηκών ασφαλείας των πτήσεων.

«Αυτό που έχουμε εξετάσει κατά το παρελθόν και εξετάζουμε και πάλι τώρα είναι η πιθανότητα να τοποθετήσουμε κερματοδέκτες στις πόρτες, ώστε οι άνθρωποι που θα πρέπει σήμερα να δαπανούν μια λίρα (για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα) στο μέλλον να το κάνουν με μία πένα», δήλωσε ο κ. Ο' Λίρι στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC.

Ετσι, οι πελάτες της «Ryanair» θα πρέπει να «προγραμματίζουν» τις φυσικές τους ανάγκες πριν το ταξίδι, αν θέλουν να αποφύγουν το χαράτσωμα της εταιρείας....

Τέλος, φαίνεται ότι δε βρισκόμαστε μακριά από τη στιγμή που θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε στη διάρκεια της πτήσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ