Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διεκδικούν την ανέγερση Λυκείου

Σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, προχώρησαν προχτές η Ενωση Γονέων, οι Σύλλογοι Γονέων Λυκείων και Γυμνασίων και οι μαθητές της πόλης, διεκδικώντας τη δέσμευση οικοπέδου για την ανέγερση του 4ου Λυκείου, το οποίο έχει ιδρυθεί εδώ και τρία χρόνια, μόνο στα χαρτιά.

Στο συγκεκριμένο δήμο, υπάρχουν 6 γυμνάσια και 3 λύκεια, τα οποία είναι ασφυκτικά γεμάτα, λειτουργούν τμήματα με 30 μαθητές, ενώ άλλοι μαθητές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε σχολεία των όμορων δήμων. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει την ίδρυση του 4ου Λυκείου από το 2006, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχουν προχωρήσει στη δέσμευση οικοπέδου.

Προχτές, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών με το δήμαρχο, έλαβε υποσχέσεις ότι μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει λυθεί το θέμα. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμαρχος είχε αναλάβει την ίδια «δέσμευση» και τον περασμένο Μάη, απάντησαν ότι αν δεν έχει λυθεί το θέμα μέχρι την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ