Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΣΗΕΑ
Στρώνει το χαλί στη μεγαλοεργοδοσία

Με ευχολόγια και «διάλογο» απαντάει στο μπαράζ απολύσεων στα ΜΜΕ

Το πεδίο ελεύθερο στους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την πλειονότητα των ΜΜΕ, να εφαρμόσουν όλα όσα απεργάζονται σε βάρος των εργαζομένων, θέλει να αφήσει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ. Μετά τη στάση εργασίας στον ALPHA, την οποία ουσιαστικά αναγκάστηκαν να αποδεχτούν, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα των απολύσεων και των αντεργατικών μέτρων με... συναντήσεις με τις εργοδοτικές ενώσεις και τους διευθυντές των σταθμών! Αποκορύφωμα της αγωνιστικής στάσης; Η κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 2 Απρίλη, για... συμπαράσταση στους εργαζόμενους της χώρας! Αυτή την απόφαση πήραν οι έξι σύμβουλοι των παρατάξεων «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» και «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», που εκφράζουν βασικά τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με πολιτικό πλαίσιο για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, κατά της πολιτικής (και όσων την υπηρετούν) που επιδιώκει να φορτωθούν τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και συγκεκριμένα αιτήματα (πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, ο χρόνος ανεργίας να μετρά ως συντάξιμος, αλλά και για δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κλπ). Για πρόγραμμα δράσης πρότεινε:

-- Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Απρίλη.

-- Πάντα σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, να κηρυχτεί νέα στάση εργασίας στον ALPHA, αλλά και στον ΑΝΤΕΝΝΑ, που καταργούν τη βραδινή βάρδια. Να κηρυχτούν κινητοποιήσεις σε όλα τα Μέσα όπου έχουν γίνει απολύσεις («Ελεύθερος Τύπος», «City Press», «Κόσμος του Επενδυτή», «Απογευματινή» κλπ). Αυτές οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν, φτάνοντας μέχρι γενική απεργία σε όλα τα Μέσα.

-- Παράλληλα να γίνουν σε πρώτη φάση σε όλους τους σταθμούς και στη συνέχεια σε όλα τα Μέσα, κοινές συνελεύσεις όλων των εργαζόμενων (δημοσιογράφων, τεχνικών, υπαλλήλων κλπ) και να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων», αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για πλαίσιο και αιτήματα, περιορίστηκε στις προτάσεις για συμμετοχή στην απεργία της 2 Απρίλη, για «αd hoc» κήρυξη απεργιών όπου γίνονται απολύσεις, για μια πολύωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα προκειμένου να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση των δημοσιογράφων και για συναντήσεις με τις εργοδοτικές ενώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ