Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη συχνότητα του «902 TV»

Σήμερα Σάββατο, στις 17.30 στον 902 TV θα μεταδοθεί η εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννα Μπαλλή. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, με αφορμή την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αγκυρα και την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα τον επόμενο μήνα στη γειτονική χώρα. Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας στο πλαίσιο των αμερικανικών επιδιώξεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Ιράν και τα παλαιστινιακά εδάφη; Καλεσμένοι της εκπομπής, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ουαλίντ Ελίας, δημοσιογράφος από το Λίβανο.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης» Σκηνοθεσία, έρευνα, παραγωγή Αλέξανδρος Λαμπρίδη. Η εκπομπή καλωσορίζει τον πολυφωνικό όμιλο από το Ανω Πωγώνι. Θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία τους στη μουσική σκηνή «Αλλη Οχθη», καθώς και μια συζήτηση μαζί τους.

Αύριο, Κυριακή, στις 21.20 «Η Κούβα μπορεί». Μια εκπομπή που παρουσιάζει μικρά και μεγάλα επιτεύγματα στο Νησί της Επανάστασης, με αφορμή τα 50χρονα της Κουβανικής Επανάστασης σε συνεργασία του «902 TV» με την κουβανική τηλεόραση. Θέμα της εκπομπής είναι το AIDS. Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννα Μπαλλή, Μανουέλ Καταλάν.

Στις 21.35 Κινηματογραφική βραδιά. Θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Λίσυ», παραγωγής του 1957 σε σκηνοθεσία του Κόνραντ Βολφ, με τους Σόνια Σάτερ και Χορστ Ντρίντα. Η γοητευτική Λίσυ εργάζεται στο Βερολίνο του μεσοπολέμου και ονειρεύεται να φτιάξει τη ζωή της. Εχει βάλει στο μάτι το αφεντικό της, τον Αλφρεντ. Η κρίση του 1932 θα ματαιώσει τα σχέδιά της. Ο Αλφρεντ προσχωρεί στους Ναζί και σύντομα γίνεται αξιωματούχος. Ενα χαμηλόφωνο πορτρέτο ενός απολίτικου και συγχρόνως μία απάντηση στο ερώτημα: Πώς ένα έθνος παρασύρθηκε τόσο εύκολα;

Τη Δευτέρα στις 19.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Σελίδες γνώσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννεκε Ιωαννάτου. Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί η τελευταία εργασία του Τριαντάφυλλου Γεροζήση. Ο τίτλος «Εφοδος στον Ουρανό», Δύο επιχειρήσεις του ΔΣΕ (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») ξυπνάει μνήμες Παρισινής Κομμούνας. Το βιβλίο πραγματεύεται τις δύο εξαιρετικά αιματηρές και ως ένα βαθμό καθοριστικές επιχειρήσεις, που έγιναν εδώ και 60 χρόνια, τον Μάρτη - Απρίλη - Μάη του 1949 και έγιναν γνωστές ως «Ελιγμός Βάλτου» και «Ανακατάληψη Γράμμου». Καλεσμένος της εκπομπής, ο συγγραφέας, που αφιερώνει το βιβλίο του αυτό στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, που έδωσαν αφειδώλευτα τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στις 22.30 «Προεκτάσεις». Επιμέλεια - παρουσίαση: Κώστας Καραχάλιος. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τη διεθνή οικονομική κρίση, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΕΚΟΦΙΝ και του Γιούρογκρουπ και την κυβερνητική πολιτική. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και στις εργασιακές σχέσεις, στο όνομα «της αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης». Καλεσμένη του Κώστα Καραχάλιου, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ