Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σήμερα στον «902 TV»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902». Μεταξύ άλλων θα προβληθούν οι εκπομπές:

Στις 18.00 «Γεύσεις παράδοσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Ευδοκία Πατσιλινάκου. Η εκπομπή φιλοξενεί τον Κασπάρ Μπατανιάν, ιδιοκτήτη της βιομηχανίας αλλαντικών ΑR-KAS. Ο Κασπάρ μάς παρουσιάζει την τέχνη για την παρασκευή παστουρμά και .. όχι μόνον!!! Μας μεταφέρει στην Αρμενία, απ' όπου ξεκίνησε η ιστορία της οικογένειάς του. Τα αδέλφια Αράμ και Κασπάρ φτιάχνουν όσα κάποτε έφτιαχναν οι παππούδες τους και χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Μαζί του στο στούντιο είναι και ο Κώστας Ιωάννου, γεωπόνος και τεχνολόγος τροφίμων, με τον οποίο συζητάμε για ασφαλείς μεθόδους συντήρησης και κονσερβοποίησης λαχανικών, κρεατικών κ.λπ.

Στις 19.00 «Εμείς οι άλλοι». Ερευνα - παρουσίαση: Παύλος Ρούφας. Η εκπομπή συναντήθηκε με τον Καραμάν από το Κουρδικό Ιράκ. Η ιστορία του Καραμάν είναι συγκλονιστική όχι μόνο λόγω της οδύσσειάς του μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, αλλά και για τα βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα που στέλνουν ένα μήνυμα σε όλους μας. Ο Καραμάν έχει τα ίδια όνειρα και τις ίδιες προσδοκίες που έχουν και οι Ελληνες εργαζόμενοι. Στη συζήτηση συμμετέχει και ο Δημήτρης Πασχαλίδης, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Οικοδόμων της Παλλήνης.

Στις 22.00 «Στην άκρη του νήματος». Επιμέλεια - παρουσίαση: Κώστας Τσίφτης, Βούλα Τσιβόλα, Μαρίνος Γκασιάμης. Θα προβληθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής που αφορά στις πολιτικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα. Ποιες είναι οι εξελίξεις στο τρομοκρατικό οπλοστάσιο ενάντια στους λαούς; Πώς η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι κυβερνήσεις των χωρών, δημιούργησαν ένα τεράστιο πλέγμα καταστολής, παρακολουθήσεων και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών; Ποια θα πρέπει να είναι η στάση του λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των κατακτήσεών του;

Στις 23.00 «...δεν άνθισαν ματαίως». Επιμέλεια - παρουσίαση Σοφία Αδαμίδου. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Μάριο Τόκα, ο οποίος χτυπημένος από τον καρκίνο «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή (27/4/2008), σε ηλικία 54 ετών. Στα πρώτα του έργα μελοποίησε ποιήματα του πατέρα του για τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και τον πόθο για κοινή ειρηνική πατρίδα και ειρηνική συμβίωση. Αποκορύφωμα αυτής της δημιουργίας αποτέλεσε η μελοποίηση του ποιήματος της Τουρκοκύπριας συμπατριώτισσάς του Νεσιέ Γιασίν «Η δική μου η πατρίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ