Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Επιστολή του προέδρου του ΕΣΡ για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από την εκπομπή «Press»

Εγγραφο προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από την εκπομπή της ΝΕΤ «Press» με τον Κωνσταντίνο Ζούλα, απέστειλε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης ζητά να δοθούν εξηγήσεις εντός - όπως είπε χτες - πέντε ημερών. Να υπενθυμίσουμε ότι το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη βδομάδα είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, για το συστηματικό αποκλεισμό του ΚΚΕ από την εκπομπή «Press». Την επιστολή την απέστειλε και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Μακεδονία» για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, ενώ απέρριψε και μεταβιβάσεις ραδιοφωνικών σταθμών. Δεν εγκρίθηκε η μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Εν λευκώ» από τον Κ. Καβαθά στην Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία Three Dee που ανήκει στον Αντώνη Λυμπέρη. Η αιτιολογία είναι ότι η εν λόγω εταιρεία δεν προσκόμισε δικαιολογητικά και υποχρεούται εντός τριών μηνών να μεταβιβάσει τις μετοχές της σε άλλους μετόχους ή να υποβάλει αίτηση θεραπείας. Το τίμημα είναι 120.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο σταθμός «Εν λευκώ» είχε πουληθεί στον Αντώνη Λυμπέρη από τον Ιούλη του 2007. Δεν εγκρίθηκε, επίσης, η μεταβίβαση του «Ατλαντίς FM», νομού Αττικής από τον Αντώνη Τσακίρη στον Μιχαήλ Χάνδακα έναντι του ποσού των 36.684 ευρώ γιατί ο σταθμός δεν έχει πάρει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Απορρίπτεται ακόμα η αίτηση θεραπείας για ψηφιακή εκπομπή του «Αθήνα TV» Αττικής γιατί υπήρχε απόφαση οριστικής διακοπής. Εκτός ψηφιακής μένει και ο τηλεοπτικός σταθμός «Shop» γιατί είχε «τιμωρηθεί» με οριστική διακοπή.

Σε ό,τι αφορά τα μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται από τον ALPHA και το STAR, η Ολομέλεια του ΕΣΡ έχει αφήσει το θέμα ανοιχτό αφού, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, είναι θέμα ερμηνείας του νόμου, ο οποίος αναφέρεται σε «τακτά πρωτότυπα» δελτία ειδήσεων. Ο νομικός σύμβουλος που έκανε εισήγηση, θεωρεί ότι εντάσσονται στο πλαίσιο του νόμου και πως η λέξη πρωτότυπα, σημαίνει «πρωτότυπες πηγές». Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι γίνεται «εκτενέστατη» συζήτηση στο ΕΣΡ, η Ολομέλεια του οποίου όμως ακόμα δεν έχει καταλήξει εάν ή όχι η μετάδοση μαγνητοσκοπημένων ειδήσεων είναι νόμιμη.

Σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash από τον Σωκράτη Κόκκαλη στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη και Π. Κυριακίδη, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι δεν έχει κατατεθεί στο ΕΣΡ η μεταβίβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ