Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
φωτ.

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ, «έφυγε», δυστυχώς, πολύ νέος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 18 Μάρτη 1994. Τον θυμούμαστε πάντα και δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ, μα η απουσία του μας πληγώνει.

Στη μνήμη του η αδερφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάτου, από τα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς, προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, για την ενίσχυσή του.

***

Φωτ.

Στις 24 Φλεβάρη έφυγε για πάντα από τη ζωή η λατρευτή μας μάνα ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ. Γεννήθηκε το 1925 στη Μυτιλήνη από πάμφτωχη αγροτική οικογένεια με προσφυγική καταγωγή. Σπούδασε τη ζωή δουλεύοντας από παιδί σκληρά στα χωράφια, μέσα στη φτώχεια και τα βάσανα. Αργότερα έρχεται με τ' αδέλφια της στην Αθήνα και δουλεύει σκληρά ως εργάτρια. Τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής βρίσκουν όλα τ' αδέλφια συνδεμένα με την Εθνική Αντίσταση στην πάλη για την απελευθέρωση. Συναντιέται με τον σύντροφο και πατέρα μας Γιώργο, όπου συνδέονται για πάντα στη ζωή και στον αγώνα. Ακολουθεί μια πολυτάραχη ζωή γεμάτη βάσανα και κατατρεγμούς, όπως ήταν για χιλιάδες αγωνιστές του Κόμματος. Μια τίμια και καθαρή, ζωή όπως έλεγε περήφανα, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Πιστή οπαδός του ΚΚΕ στάθηκες βράχος ακλόνητος σε όλα τα δύσκολα χρόνια, για όλη την οικογένεια. Ησουν μια μεγάλη αγκαλιά για όποιον φτωχό και κατατρεγμένο στη ζωή. Ησουν η απόλυτη προσωποποίηση της αγάπης και της καλοσύνης, της αυτοθυσίας για το συνάνθρωπο. Γι' αυτό και αγαπήθηκες από όλους όσοι είχαν την τύχη να σε συναντήσουν στη ζωή τους.

Πόσο πολύ φτώχυνε ο κόσμος με την απουσία σου μάνα! Πόσο πολύ φτωχαίνει καθημερινά με την απώλεια όλων εσάς των έντονων, ξεχωριστών προσωπικοτήτων, των ανιδιοτελώς αφοσιωμένων στο Κόμμα, των ΑΝΘΡΩΠΩΝ (με κεφαλαία), της παλιάς τιμημένης φρουράς. Υπόσχεση δίνουμε να τραβήξουμε ίσα και σταθερά το δρόμο των αρχών και των αξιών που μας δίδαξες με την ίδια παραδειγματική ζωή σου. Μάνα, στη μνήμη σου υποκλινόμαστε!

Κατίνα Καρβέλα
Κατίνα Καρβέλα
Τα παιδιά σου.

Στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που τόσο αγάπησες, προσφέρουμε στη μνήμη σου 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Ελληνικού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντρόφους που μας συμπαραστάθηκαν στο βαθύ μας πένθος.

***

φωτ.

Την κυριακή 22 Μάρτη συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο της ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΑΡΒΕΛΑ.

Στη μνήμη της και για την αταλάντευτη στάση της στις δύσκολες μέρες και μέχρι το τέλος της ζωής της δίπλα στο ΚΚΕ, τα εγγόνια της προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Αρκαδίας του Κόμματος.


Μαρία Μπιθημήτρη
Μαρία Μπιθημήτρη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ