Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ...170 ΧΡΟΝΙΑ: Με τεράστιες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις και πενιχρή χρηματοδότηση, βρίσκει τη Δασική Υπηρεσία της χώρας η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, έτσι όπως έχει οριστεί να λέγεται η 21η Μάρτη. Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασικών Υπαλλήλων (ΠΟΔΥ), τονίζεται ότι από τις 5.000 οργανικές θέσεις Δασικών Υπαλλήλων, σήμερα είναι καλυμμένες λιγότερες από 2.500, ενώ οι συνολικές πιστώσεις λειτουργίας των Δασικών Υπηρεσιών από 207 εκατ. ευρώ το 1997 μειώθηκαν στα 172 εκατ. ευρώ σήμερα.

Αναφέρεται επίσης ότι τα τελευταία χρόνια διατίθενται σε ετήσια βάση για την καταστολή των πυρκαγιών περί τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ για την πρόληψη λιγότερα των 8 εκατ., την ίδια στιγμή που τεχνητή αναδάσωση γίνεται σε λιγότερο από το 10% των κατεστραμμένων δασών. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΔΥ, με το σημερινό ρυθμό προσλήψεων, η Δασική Υπηρεσία θα καλύψει τα κενά της σε 170 χρόνια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σήμερα στο Εφετείο Αθηνών, ξαναρχίζει η δίκη για τις διεκδικήσεις στην περιοχή του Περιστερίου της Ιεράς Μονής «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λαμίας. Η Μονή ζητά την κυριότητα 34 πλατειών και πάρκων του Δήμου Περιστερίου (εγείροντας, μάλιστα, απαιτήσεις για αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ), 7.500 στρεμμάτων δάσους στο Ποικίλο Ορος, το ένα τρίτο του οικιστικού ιστού του Περιστερίου, αλλά και μέρος του οικιστικού ιστού της Πετρούπολης!

Σήμερα, επίσης, εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής η αναγνωριστική αγωγή της Μονής του Αγίου Ορους Σίμωνος Πέτρας κατά του ελληνικού Δημοσίου, η οποία διεκδικεί το μισό έκτασης 9.320 στρεμμάτων κοντά στη Συκιά που είχε απαλλοτριωθεί το 1931.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ