Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα!

Απτόητοι από την παρουσία εισαγγελέα και ισχυρής αστυνομικής δύναμης οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν χτες την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Ακρόπολη, χωρίς να γίνει αποκλεισμός της, αλλά με έντονη αγωνιστική διάθεση, που απαντά στην κυβέρνηση και στην προβοκατόρικη ενέργεια της απερχόμενης συμβιβασμένης διοίκησης του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων ΥΠΠΟ να ταχθεί στο πλευρό της πρώτης. Στο πλευρό των συναδέλφων τους στην Αθήνα βρέθηκαν χτες συμβασιούχοι από τη ΒΔ Ελλάδα και τη Σπάρτη.

Χαρακτηριστική του αγωνιστικού κλίματος που επικρατεί στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ είναι η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΒΔ Ελλάδας και του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Αρτας και Πρέβεζας. Σημειώνουν, μεταξύ άλλων, για την τροπολογία Σαμαρά, ότι «πείθει» μόνο «όσους δε γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα του ΥΠΠΟ». Χαρακτηρίζουν, επίσης, «ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα τη μεθόδευση που οδήγησε στη διαφοροποίηση της στάσης του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων της Αθήνας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, καθώς δεν προέκυψε λόγος αναστολής των κινητοποιήσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων σημειώνει: «Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση (...). Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ιδίως στην περιφέρεια, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο έργο της (...). Οι κενές οργανικές θέσεις των αρχαιολόγων ξεπερνούν τις 550, ενώ οι μόνιμοι συνάδελφοί μας που συνταξιοδοτούνται είναι διπλάσιοι από αυτούς που προσλαμβάνονται. Μουσεία κλειστά, αρχαιολογικοί χώροι ρημαγμένοι, αυτή είναι η "βαριά βιομηχανία" που θα μπορούσε να τονώσει τον τουρισμό στην περιφέρεια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ