Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ανακάλυψαν... την Αμερική!

Στη Σούπερ Λίγκα πρέπει να αισθάνονται απίστευτα... περήφανοι, αφού κατάφεραν και... ανακάλυψαν τη φωτιά. Τα... καινοφανή συμπεράσματά τους - που προέκυψαν από σχετικό συνέδριο για τη βία (με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA, της Superleague, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων) - δημιουργούν θαυμασμό για την παγκόσμια πρωτοτυπία τους, σιγουριά για την αταλάντευτη βούληση των υπευθύνων (;) και βεβαιότητα για τη στιβαρή αντιμετώπιση του φαινομένου. Χαλάλι το ξόδεμα χρόνου και χρήματος...

Η - προφανώς - ενδελεχέστατη και κοπιώδης προσπάθεια, οδήγησε (όπως παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους) στα εκπληκτικά συμπεράσματα - άξονες:

1. Εγκαιρος σχεδιασμός, με συγκεκριμένα σχέδια για κάθε γήπεδο και κατηγοριοποίηση επικινδυνότητας των αγώνων, με έμφαση στην πρόληψη.

2. Σαφής προσδιορισμός αρμοδιοτήτων και ροή πληροφόρησης προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν σε κάθε αγώνα.

3. Εκπαίδευση, και πιστοποίηση των υπευθύνων και του προσωπικού ασφαλείας των ομάδων, αλλά και των στελεχών της αστυνομίας που έχουν επιφορτιστεί με την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Τριλογία η οποία, σε συνδυασμό με τις κατηγορηματικές δηλώσεις του γενικού διευθυντή στο συνεταιρισμό, Πατρίκ Κομνηνού, πως «η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι προτεραιότητα της Σούπερ Λίγκας»... αποστομώνει τους άπιστους που θεωρούν ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και με προσχηματικό τρόπο. Επίσης τυχαία και ο υπεύθυνος ασφαλείας στη Σούπερ Λίγκα, Αθ. Μαχαίρας, έριξε το βάρος στην καταστολή («συγκριτικά μια αύξηση των συλλήψεων της τάξης του 62,5%»), όπως η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Αλλη μια «απόδειξη» ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, κυρίως βέβαια ο... Χατζηπετρής, και πάντως όχι οι ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις και οι παράγοντές τους.

  • Επιστολή (στους αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Σούπερ Λίγκα, Ομοσπονδία Βόλεϊ) έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκφράζει την ανησυχία της για έντονο κίνδυνο επεισοδίων λόγω της πιθανότατης συνάντησης οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Η αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με τον Λεβαδειακό (ποδόσφαιρο) συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ Κυπέλλου Συνομοσπονδίας στο βόλεϊ, στο οποίο συμμετέχουν οι «πράσινοι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ