Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τροπολογία και απολύσεις από το ΥΠΠΟ

Την απόσυρση της τροπολογίας «Σαμαρά» για τους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα στο υπουργείο Πολιτισμού, με την οποία διαιωνίζεται η εργασιακή ομηρία, ζήτησε το ΚΚΕ, καταψηφίζοντάς την στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η τροπολογία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, υπερψηφίστηκε στην επιτροπή και το μόνο που «λύνει» είναι η ανανέωση των συμβάσεων μέχρι το Νοέμβρη του 2010, οπότε και θα απολυθούν, με «δόλωμα» ...το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων των επί μήνες απλήρωτων εργαζομένων με ασφαλιστικά! Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, η τροπολογία δεν περιλαμβάνει καν το σύνολο των 670 εργαζομένων με καθεστώς ασφαλιστικών μέτρων.

Στο μεταξύ καταγράφονται και απολύσεις εργαζομένων στον Πολιτισμό με καθεστώς αορίστου χρόνου. Από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟ) απολύθηκε εργαζόμενος που δούλευε επί πέντε χρόνια σαν οδηγός. Μάλιστα, εξαναγκαζόταν να δουλεύει με σπαστό ωράριο ξεπερνώντας και το οχτάωρο. Απολύθηκε απροειδοποίητα στις 2/2, επιστρέφοντας από αναγκαστική άδεια μιας εβδομάδας έναντι 40 ωρών υπερωρίας που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα, χωρίς καν να του κοινοποιηθεί εγγράφως ο λόγος της απόλυσης!

Τόσο για τη συγκεκριμένη απόλυση, όσο και για απόλυση εργαζομένου αορίστου χρόνου από την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ), διαμαρτυρήθηκε το ΠΑΜΕ με επιστολή του προς τον γγ του ΥΠΠΟ, στον οποίο έθεσε και τα γενικότερα προβλήματα των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ