Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
φωτο

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΖΩΙΤΣΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ που σήμερα, 21 Μαρτίου 2009, κλείνουν δύο χρόνια από το θάνατό της. Γεννημένη στα Καβάσιλα Ηλείας τον Απρίλη του 1912, πέθανε στον Καρέα Βύρωνα στις 21.3.2007. Το σπίτι της το είχε μεταβάλει σε καταφύγιο των καταδιωκόμενων αγωνιστών του ΕΛΑΣ -ΕΑΜ και, αργότερα, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κι ενώ ο σύζυγός της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ βρισκόταν στα βουνά αντάρτης του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια εξορία. Εργαζόμενη πολύ σκληρά από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ σε διάφορες δουλειές για να ζήσει και να σπουδάσει τα δύο μικρά παιδιά της που είχαν χάσει τον πατέρα τους από τις εξορίες.

Τα παιδιά της Κώστας, Νίκος, Σταυρούλα και οι εγγονές της Ζωή και Νίκη προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ για τον αγώνα.

***

φωτο 2

Ηταν καλοκαίρι του 1949, δηλαδή πριν από 60 χρόνια, που το λεβεντόπαιδο, αυτός ο θαρραλέος μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ, καταγόμενος από το χωριό Λέκκα Σάμου, στα 22 του χρόνια έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει οι χωροφυλακο-ΜΑΥδες έξω από το χωριό Πλάτανος Σάμου και του αφαίρεσαν τη ζωή.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης και για τον γαμπρό μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟ, σύζυγο της αδελφής μου Αγγελικής Κόκκα - Βουλαρίνου, που σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 23 χρόνια που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας στα 52 του χρόνια, στις 6 Μάρτη 1986, ημέρα Τσικνοπέμπτη, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ - 50 ευρώ για την αποπεράτωση των εργασιών στο ιδιόκτητο πλέον κτίριο του ΚΚΕ στον Πύργο Ηλείας και 50 ευρώ για το κτίριο που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος στον Περισσό.

Μανώλης Κόκκας,

Πανόραμα Σκαφιδιάς Πύργου Ηλείας


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ

ΖΩΪΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΩΪΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ