Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΛΟΥ ΚΙΚΗ
ΠΑΠΑΛΟΥ ΚΙΚΗ
φωτ.

Στη μνήμη της κόρης μας ΦΡΟΣΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε στις 12/11/2007 και μας άφησε μεγάλη πίκρα, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ που τόσο πολύ αγάπησε και το υπηρέτησε με μεγάλη πίστη, μέσω της ΚΟΒ Στ. Βελδεμίρη Συκιών.

Οι γονείς της Θανάσης και Ελένη Βουλγαροπούλου

***

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του πατέρα μας ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ από την Πολίχνη. Αγωνιστής για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού, πιστός στο ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ρ», στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι κόρες του Αναστασία - Κελαϊδίνη

***

Στη μνήμη των θείων του ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΗΡΑΚΛΗ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του θείου του ΤΣΑΝΤΕΚΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, ο Ασλανίδης Γιώργος προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΙΟΤΣΟΥ, δικηγόρου, εφέδρου Ανθυπολοχαγού στο Αλβανικό Μέτωπο, καπετάνιου του ΕΛΑΣ Δυτ. Στερεάς, Μακρονησιώτη και, μέχρι που έφυγε, αγωνιστή στις γραμμές των κομμουνιστών, προσφέρω 300 ευρώ για τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Χρ. Μ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδερφής ΚΙΚΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και που μέχρι το τέλος της ζωής της πάλευε αταλάντευτα για μια δίκαιη κοινωνία, για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 350 ευρώ στο ΚΚΕ, για την αποπεράτωση των γραφείων του ΚΚΕ Πελοποννήσου στην Πάτρα και για το Αρχείο του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων, ως ενίσχυση στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος.

ΖΟΥΠΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ το γένος Γράτσια
ΖΟΥΠΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ το γένος Γράτσια
Η αδερφή της Ελένη Παπάλου

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ, που μέχρι το τέλος της ζωής του πάλεψε αταλάντευτα για τα ιδανικά του ΚΚΕ και για τα οποία αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων Πάτρας, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ελένη Παπάλου

***

φωτ.

Στις 20 του Νοέμβρη 2008 έφυγε για πάντα ο σύντροφος και αγωνιστής του λαϊκού επαναστατικού κινήματος ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΛΤΗΣ. Ο Γιώργος Ψάλτης γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Βυθός Βοΐου Κοζάνης. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του και αμέσως μετά δούλεψε στις οικοδομές μαζί με τον πατέρα του. Στην Κατοχή γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ, ακολούθως με την ίδρυση της ΕΠΟΝ γίνεται μέλος της. Αργότερα έγινε γραμματέας περιοχής της ΕΠΟΝ. Μετά τη Βάρκιζα αρχίζουν οι διώξεις από τις παρακρατικές συμμορίες και έτσι βγαίνει στο βουνό και κατατάσσεται στο ΔΣΕ. Για τη δράση του επιλέγεται για τη Σχολή Αξιωματικών του ΓΑ της 4ης σειράς και ονομάζεται ανθυπολοχαγός. Τραυματίζεται δύο φορές. Μετά την ήττα του ΔΣΕ βρίσκεται στη Σοβιετική Ενωση, στην πόλη Τασκένδη. Τελειώνει το πανεπιστήμιο και παίρνει πτυχίο οικονομολόγου. Ο Γιώργος παντρεύτηκε τη χωριανή του Αικατερίνη Παπακώστα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη και τον Νίκο. Το 1977 επαναπατρίζεται και διαμένει στην Αθήνα. Τα καλοκαίρια πάντα ερχόταν στο αγαπημένο του χωριό, στο Βυθό. Η κηδεία του Γιώργου Ψάλτη έγινε στις 20/11/2008 στο χωριό όπου γεννήθηκε.

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη του ο σύντροφος Ιωάννης Παπακώστας προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΟΥΖΟΥΝΗ ΚΩΣΤΑ, συζύγου, πατέρα και παππού, που πέθανε στις 17/8/08, για τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, 100 ευρώ.

***

φωτ.

Ο ΒΑΓΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ, που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 92 ετών, γεννήθηκε στην Καρυά Ολύμπου. Κομμουνιστής από μικρό παιδί, καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ στις πρώτες αντάρτικες ομάδες. Στη συνέχεια κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και υπηρέτησε στις διαβιβάσεις του. Μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου πέρασε στις σοσιαλιστικές χώρες. Εζησε στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας ως πολιτικός πρόσφυγας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1982, οπότε και επαναπατρίστηκε. Σε όλη του ζωή ήταν αταλάντευτος και πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, δούλεψε για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και ήταν ενεργό μέλος στην καθοδήγηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω της ΚΟ Κοζάνης, το ποσό των 500 ευρώ προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος και για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.

Η οικογένειά του, η γυναίκα του Βάσω και τα παιδιά του

***

φωτ.

Η οικογένεια του Λάζαρου Γιώτα από τη Γαλατινή Κοζάνης, στη μνήμη του γιου της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΑ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών σε αυτοκινητικό δυστύχημα σε ώρα εργασίας στις 21/1/2009, προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ασκίου Βοΐου Κοζάνης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
***

Στη μνήμη του συζύγου μου και πατέρα ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΚΩΣΤΑ που, σήμερα, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος και το 18ο Συνέδριό του, μέσω της ΚΟ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος Μαστοράκη Αθηνά

η κόρη Μαστοράκη Μαρία

***

φωτ.

Στις 27 Μαρτίου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Η σύζυγος Αναστασία Κοζάτσα

ο γιος Γιάννης Κοζάτσας

***

φωτ.

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς από εύπορους γονείς. Εφηβος το 1923-24 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πυρήνα του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά. Στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου πιάστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε. Στην Κατοχή πρόσφερε τις υπηρεσίες του από τις γραμμές του ΕΑΜ στον αγώνα. Το 1948 εξορίστηκε στην Ικαρία και το 1949 μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο. Δεν τον «ξέχασε» και η δικτατορία των μαύρων συνταγματαρχών. Πέθανε ανήμερα του Ευαγγελισμού στα 1955.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των συγγενών του, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΚΟΤΡΟΚΟΗ και στη μνήμη των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρουμε 150 ευρώ για την ανέγερση του Αρχείου του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Βασιλική Αλεξανδράτου, τα παιδιά Παναγιώτης και Σόνια, τα εγγόνια

***

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, με τη συμπλήρωση, στις 18 Μάρτη, τριών χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγός του σ. Μαρία, η αδελφή του Σοφία και η μητέρα του Αθηνά, προσφέρουν στην ΚΟ Εβρου του ΚΚΕ 300 ευρώ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
***

φωτ.

Στις 20 Μάρτη συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ. Παρά τα χρόνια, η μνήμη του παραμένει ζωντανή, τα γραπτά του, τα καλλιτεχνικά του έργα, η ζωή του, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα, μας τον θυμίζουν. Εκείνο που μας απομένει είναι να τον τιμάμε και να μην τον ξεχνάμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ και για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος 300 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

φωτ.

Την Κυριακή 22 Μάρτη συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο της ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΑΡΒΕΛΑ. Στη μνήμη της και για την αταλάντευτη στάση της στις δύσκολες μέρες και μέχρι το τέλος της ζωής της δίπλα στο ΚΚΕ, τα εγγόνια της προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΖΩΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που χάθηκε πριν από 6 μήνες, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελληνικού.

Η σύζυγός του Μαρία

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της -δύο φορές- συντρόφισσάς μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑ - ΖΟΥΠΙΝΑ (ΚΑΡΦΟΡΙΝΗ) προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ και για τη στέγαση του Αρχείου του, μνημείο αγώνων και θυσιών, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της εργατικής τάξης του λαού μας και όχι μόνο.

Ο σύντροφός της Αριστείδης Ζούπινας

* * *

Προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, προς τιμήν των 90 χρόνων ιστορίας, αγώνων και θυσιών του τιμημένου Κόμματός μας, συμβάλλοντας κι εγώ με τη μικρή μου προσφορά για τη στέγαση του Αρχείου - μνημείου και παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού μας γενικότερα κι όχι μόνο, στη μνήμη της αγαπημένης και σεβαστής μου θείας ΜΠΗΛΙΩΣ (Λίτσας) Χρίστου ΚΑΡΑΝΤΖΑ, το γένος Κωστάκη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Ο ανιψιός της Δημήτρης Γεωργίου

* * *

Κοντεύουν 15 χρόνια από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ, από τους Σιταγρούς Δράμας. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στην καρδιά μας και η παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας να είναι πάντα αισθητή. Από τα εφηβικά του χρόνια ένιωσε την ανάγκη, ως ενεργός πολίτης, να συνδεθεί και να βρεθεί στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος, που οδηγεί, με σιγουριά και βεβαιότητα σε ένα καλύτερο αύριο. Παρέμεινε συνεπής και αταλάντευτος στα «Πιστεύω» του ως το τέλος της ζωής του, παρά τις πολύχρονες δοκιμασίες του με φυλακές και εξορίες. Ως συνεταιριστικό και κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ στη Δράμα, η προσφορά του για την προώθηση και τη λύση των προβλημάτων των αγροτών δεν ήταν μικρή. Γι' αυτό και τόσα χρόνια μετά παραμένει αγαπητός και αξέχαστος από όλους. Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟ Δράμας 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τα παιδιά του Γιώργος, Πόπη

τα εγγόνια του Σάββας - Χρυσούλα, Βάσω - Νίκος

* * *

Στη μνήμη των αδελφικών μου φίλων ΤΑΚΗ και ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, που ζούσαμε μαζί στην ξενιτιά, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Καραγεώργου Βαΐτσα

* * *

ΦΩΤ.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΗΣ, από το Φοινίκι Λακωνίας, ήταν πολιτικός καθοδηγητής του εφεδρικού ΕΛΑΣ Λακωνίας. Τον Ιούλιο του 1944 τον έπιασαν οι Γερμανοί στα Λυρά της Μάνης, τον πήγαν δεμένο στη Μονεμβασιά όπου τον βασάνισαν σκληρά 20 μέρες για να τους παραδώσει τα όπλα του εφεδρικού ΕΛΑΣ. Δεν του πήραν ούτε λέξη και στις 15 Αυγούστου 1944 τον κρέμασαν μαζί με εφτά άλλους αγωνιστές και τους πέταξαν μέσα σε έναν ασβεστόλακκο από όπου έβγαλαν τα κόκαλά τους οι αντιστασιακοί της Λακωνίας το 1984!

ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Η Εφη Γουρδουράκου προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Σήμερα Κυριακή 22 Μάρτη, συμπληρώνονται 4 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Το Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ. Στην μνήμη του η γυναίκα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.


ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΗΣ

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

ΨΑΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΨΑΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΓΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΙΟΤΣΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΙΟΤΣΟΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΡΒΕΛΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΡΒΕΛΑ

Κώστας Ουζούνης
Κώστας Ουζούνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ