Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Στο... σπίτι του για το πρώτο

Η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφθασε, αφού από σήμερα το απόγευμα ρίχνεται στη μάχη της διεκδίκησης του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του βόλεϊ συμμετέχοντας και μάλιστα με το ρόλο του οικοδεσπότη στο φετινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό είναι η ιταλική Κούνεο, ενώ στον άλλο θα κοντραριστούν η ρωσική Λοκομοτίβ Μπελγκόριε με την ισπανική Αλμέιρα.

Μπορεί για τους «πράσινους» αυτή να είναι η 5η συμμετοχή σε φάιναλ φορ, εντούτοις το ευρωπαϊκό τρόπαιο δεν ήρθε ποτέ στη συλλογή τους, γι' αυτό και φέτος η ευκαιρία θεωρείται μοναδική. Μάλιστα κατά σύμπτωση το ευρωπαϊκό τρόπαιο ψάχνει και ο τεχνικός του ΠΑΟ, Αλέκος Λεώνης, που και αυτός μπορεί να έχει γευτεί τη συμμετοχή σε φάιναλ φορ με τον Ηρακλή τέσσερις φορές, ωστόσο η πρώτη θέση δεν ήρθε. Ο Ελληνας τεχνικός χαρακτήρισε τη διοργάνωση εφάμιλλη της αντίστοιχης του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς, όπως είπε, όλες οι ομάδες είναι εκ των πρωταγωνιστών στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Για την ομάδα του τόνισε είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστική, αλλά επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί καλά το πλεονέκτημα του κόσμου. Για την αντίπαλο στον ημιτελικό, την Κούνεο, τόνισε «δεν είναι άτρωτη»...

Η αντίπαλος

Από τη μια πλευρά η πλειάδα σπουδαίων παικτών, Ιταλών και ξένων, και η... βαριά ιστορία των 13 τίτλων, εντός και εκτός συνόρων. Από την άλλη οι τσακωμοί, τα απρόοπτα (περιστατικό με την κλοπή του λάπτοπ της τεχνικής ηγεσίας) και μια χρονιά που αγωνιστικά είναι ή του ύψους ή του βάθος... Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ιταλικής Κούνεο, που ήρθε στην Αθήνα για να κατακτήσει το Συνομοσπονδίας για τρίτη φορά. Ο Βέλγος Βάσνιακ, ο Βούλγαρος Νικόλοφ, ο Ιταλός Βερνιάγκι και ο πρώην «πράσινος» Πλάτενικ είναι από τα βασικά όπλα του τεχνικού της ομάδας Σιλβάνο Πράντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ