Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτ.

Αύριο 26 Μάρτη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που η καρδιά του ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ, μέλους του ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια, έπαψε να χτυπά. Υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής. Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγός του: Μάγδα Κασιούμη

***

Στη μνήμη της γυναίκας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, για την ονομαστική της γιορτή, ο σύντροφός της Γιώργος Σωτηρίου από το Καστράκι Καλαμπάκας, προσφέρει στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 20 ευρώ, στο ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ 15 ευρώ και στην ΠΕΑΕΑ 15 ευρώ.

***

φωτ.

Κλείνουν πέντε μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών, απ' το Γερακαριό Κιλκίς. Καταγόταν από δημοκρατική, αριστερή οικογένεια. Στην Κατοχή, όλη η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Το 1947 σκοτώθηκε ο αδελφός του ΛΕΩΝΙΔΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ. Στις αρχές του 1948 εκτελέστηκε ο γαμπρός του ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, με απόφαση του Στρατοδικείου Κιλκίς. Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του μικρού τότε Βαγγέλη, γιατί αυτός έμεινε αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ έως το θάνατό του. Ηταν τόσο δεμένος με το Κόμμα που και μέσ' στη βαριά του ασθένεια αναγνώριζε τα σύμβολά του.

Στην ακριβή του μνήμη και για την ονομαστική του γιορτή, η γυναίκα του Ρόζα, τα παιδιά του Μίμης, Αλέξης, Δημήτρης, καθώς και η κουνιάδα του Παρέσα προσφέρουν στο αθάνατο ΚΚΕ 100 ευρώ.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ