Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στρατιωτικο-πολιτική ενίσχυση της κατοχής

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενίσχυση της κατοχής σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο προβλέπει η «αναθεωρημένη» πολιτική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, που παρουσιάστηκε χτες από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Η κατοχή του Αφγανιστάν, που παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, θα ενισχυθεί κατά 4.000 στρατιώτες, με στόχο να «εκπαιδεύσουν» τον τοπικό στρατό και την αστυνομία, ώστε να ελέγχονται απόλυτα από τους κατοχικούς μηχανισμούς, με πρόσχημα, πάντα, την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας και των Ταλιμπάν».

Παράλληλα, στο Αφγανιστάν θα φτάσουν και εκατοντάδες πολιτικού προσωπικού, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ότι θα κατατροπωθεί η «Αλ Κάιντα» σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, με στόχο να προληφθεί επανεμφάνισή τους στο μέλλον. Τις αποφάσεις των ΗΠΑ χαιρέτισε η εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι τα μέτρα αυτά θα φέρουν «το Αφγανιστάν και τη διεθνή κοινότητα πιο κοντά στην επιτυχία»...

Εκ μέρους της ΕΕ, μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η τσεχική προεδρία ανακοίνωσε δέσμευση για αποστολή περισσότερων αστυνομικών εκπαιδευτών και χρημάτων προκειμένου να ενισχύσει την κατοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ