Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι δημοσιογράφοι απεργούν

Την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 2 Απρίλη, που οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στους δρόμους, «ορίστηκε» η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο θα εκθέσει τους «προβληματισμούς» και τις «έντονες ανησυχίες» του για όσα συμβαίνουν στα ΜΜΕ.

Μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη. Η ΕΣΗΕΑ είναι υποχρεωμένη μετά από αυτή την απόφαση να συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν είχε πάρει απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 2 Απρίλη, αλλά για στάση εργασίας, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τους μεγαλοεκδότες και την πλουτοκρατία. Η στάση, επίσης, αυτή της πλειοψηφίας δεν είναι τυχαία αφού σε λίγο διάστημα πλησιάζουν οι εκλογές και η Ενωση «αναζητά» συναινέσεις με τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες, παίζοντας πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.

  • Στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας, καθώς και να διασφαλιστεί ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ