Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Κολιαράκης
Δημήτρης Κολιαράκης
φωτο

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πειραιά προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Α' Πειραιά, στη μνήμη του συναγωνιστή και επίτιμου προέδρου του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΑΡΑΚΗ.

***

φωτο

Σήμερα 4 Απρίλη κλείνουν 5 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΣΠΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Τρίπολης.

Στη μνήμη του η γυναίκα του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το ιστορικό αρχείο του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από ένα χρόνο περίπου «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο ΒΑΣΙΛΗΣ (Λάκης) ΛΙΛΗΣ. Σταθερός κομμουνιστής, έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του τα πρώτα εξαδέλφια του από τη Μιδέα (Γκέρμπεσι) Αργολίδας προσφέρουν στη ΝΕ Αργολίδας 100 ευρώ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

φωτο

Κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΝΤΕ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, Δ. Τσαντές έφυγε στη Μ. Ανατολή και εντάχθηκε εθελοντής στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια οργανώθηκε στο ΕΑΜ στη Μ. Ανατολή. Συνέπεια της δράσης και της οργάνωσής του ήταν να κλειστεί στα στρατόπεδα της Αιγύπτου. Αφέθηκε ελεύθερος στα 1945 από το νησί Ψυττάλεια του Πειραιά. Στη Σάμο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκεί πήρε μέρος στο Δημοκρατικό Στρατό, συνελήφθη και δικάστηκε από το στρατοδικείο 15 χρόνια επιεικώς για την προσφορά του στο Πολεμικό Ναυτικό. Αφού αποφυλακίστηκε πάλι από τα Γιούρα συνέχισε τη δράση του μέσα από το ΚΚΕ και το 1967 εξορίζεται πάλι από τη χούντα άλλα 4 χρόνια. Μετά τη μεταπολίτευση και ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός και συνεπής στις γραμμές του Κόμματος, κομματικό μέλος.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του - η σύζυγος Φωτεινή και τα παιδιά της Κώστας και Γεωργία Τσαντέ - προσφέρουν, μέσω ΚΟ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω, 50 ευρώ.

Νικόλας Πασπάτης
Νικόλας Πασπάτης
***

Φωτο

Στις 7 Μάρτη έφυγε από κοντά μας ο σ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο. Γεννήθηκε το 1952 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και ένιωσε την εκμετάλλευση, αλλά πάλεψε σταθερά μέσα από τις γραμμές του Κόμματος με συνέπεια. Τα τελευταία χρόνια ήταν γραμματέας της ΚΟ Κυψέλης και μέλος της ΑΕ. Μέχρι τις τελευταίες δύσκολες ώρες εκδήλωνε το ενδιαφέρον του για το Κόμμα.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από τις ΚΟ Κυψέλης προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την πάλη, αταλάντευτα για την εκπλήρωση των ιδανικών που και ο ίδιος πάλευε.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Κηπούπολης Περιστερίου, για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του Κόμματος.

Η κόρη τους Αθανασία Κανδύλη - Καλογιάννη

***

Στην άσβεστη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ (Καλαματιανός), αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ν. Ερυθραίας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γεταμίνη Κική


Δημήτρης Τσάντες
Δημήτρης Τσάντες

Βασίλης (Λάκης) Λίλης
Βασίλης (Λάκης) Λίλης

Διονύσης Γαλανός
Διονύσης Γαλανός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ