Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξώδικο κατά της ΕΡΤ

Με εξώδικό του ο ΣΑΠΟΕ (Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων) ζητά από την ΕΡΤ να εξοφλήσει εντός τριών μηνών τιμολόγια που αφορούν τη συμπαραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την ΕΡΤ για «συμπεριφορά» παράνομη και καταχρηστική.

Η ΕΡΤ, όπως αναφέρεται στην εξώδικη καταγγελία, δεν έχει τηρήσει την υποχρέωσή της οδηγώντας τους παραγωγούς σε οικονομική εξόντωση. Το ίδιο οικονομικό καθεστώς επικρατεί και στις τηλεοπτικές παραγωγές από τη στιγμή που η ΕΡΤ «παράγει» διατηρώντας το «σύνολο των δικαιωμάτων και οι παραγωγοί υποβαθμισμένοι σε εκτελεστές παραγωγούς αναλαμβάνουν το ρίσκο των χρηματοοικονομικών κινδύνων».

Στο εξώδικο ο ΣΑΠΟΕ αναφέρεται και στην υποχρέωση από το νόμο που έχει η ΕΡΤ (και τα ιδιωτικά κανάλια) να διαθέτει το 1,5% του ετήσιου ακαθάριστου εσόδου της σε παραγωγές και συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών. Τονίζει ότι η ΕΡΤ παρανομεί επενδύοντας μόνο ένα μικρό μέρος, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα έπρεπε να καταβάλλεται στο ταμείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση κινηματογραφικών ταινιών. Ο ΣΑΠΟΕ αναφέρει επίσης ότι εδώ και εννέα μήνες η ΕΡΤ έχει καταργήσει τη γνωμοδοτική επιτροπή κινηματογράφου μη εφαρμόζοντας το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ