Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ υποβλήθηκε χτες ο αστυνομικός που τα μεσάνυχτα της Πέμπτης πυροβολήθηκε από άγνωστο στην Κυψέλη. Ο αστυνομικός της ομάδας «Δ» παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή με αποτέλεσμα οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού», όπου και νοσηλεύεται, να προχωρήσουν σε κρανιεκτομή για να αποσυμπιέσουν το οίδημα. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται «εξαιρετικά βαρεία και η πρόγνωση ιδιαίτερα επιφυλακτική».

Από την άλλη, σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η 50χρονη που παρενέβη κατά τη σύλληψη του υπόπτου με αποτέλεσμα να δεχθούν τα πυρά οι δύο αστυνομικοί. Η γυναίκα αντιμετώπιζε την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, για το οποίο κρίθηκε ένοχη αλλά παράλληλα αναγνωρίστηκε από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ότι βοήθησε τους αστυνομικούς καλώντας βοήθεια και δίνοντας στοιχεία για τους δράστες.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: «Φραγμό» στην οικοδόμηση των μικρών οικοπέδων βάζει το ΣτΕ στο Πόρτο Ράφτη και στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Μαρκόπουλου. Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι τα οικόπεδα των 150 τ.μ. στις παραπάνω περιοχές δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα και με την υπ' αριθμό 58/2009 γνωμοδότησή του επέστρεψε ως παράνομο το σχέδιο ΠΔ που προέβλεπε την έγκριση πολεοδομικής μελέτης για την ανέγερση δεύτερης εξοχικής κατοικίας στο Πόρτο Ράφτη και Αγιο Σπυρίδωνα. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η κατά παρέκκλιση αρτιότητα των οικοπέδων των 150 τ.μ. που γνωμοδότησε το Κεντρικό Συμβούλιο Οικισμού Περιβάλλοντος, καθώς και η σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Αττικής είναι παράνομες. Οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα των 1.000, 750 και 500 τ.μ. και κατά παρέκκλιση τα οικόπεδα των 250 και 200 τ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ