Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω»

Μπροστά μας έχουμε το 16ο Συνέδριο του Κόμματος, σταθμό και αφετηρία των αγώνων που θα γίνουν στο μέλλον. Γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα της Νέας Τάξης και της παγκοσμιοποίησής της, πολλοί αγώνες, και σκληροί μάλιστα, μας περιμένουν. Εμείς οι κομμουνιστές το ξέρουμε αυτό, ο σκοπός είναι να το καταλάβει και όλος ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός της χώρας μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κατεστημένο, γενικά, προσπαθεί να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη, που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει από τους καταπιεζόμενους εργαζόμενους, που βλέπουν τα αιτήματά τους ένα -ένα να τσαλαπατιούνται. Τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο με την πορεία αυτή που έχουν χαράξει οι κυβερνώντες μας, υπακούοντας πιστά στα αφεντικά τους, που δεν είναι άλλοι από τους καπιταλιστές πλουτοκράτες. Ο λαός, αργά ή γρήγορα, θα το αντιληφθεί, αρκεί να πάρει το σωστό δρόμο του αγώνα, που αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο που μας οδηγεί στο Αντιιμπεριαλιστικό, Δημοκρατικό Μέτωπο του Αγώνα, για να απαλλαγούμε από το νέο Μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού είναι μια πραγματικότητα, που δε χωρά καμία αμφιβολία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ήσυχους ούτε για μια στιγμή, γιατί όχι μόνο πάνε να «μας γυρίσουν πίσω», αλλά θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τώρα πια έφτασε η εποχή που θα «τρώμε με τα χρυσά κουτάλια». Ομως, όλα αυτά πια δε γίνονται πιστευτά και το «ποτάμι δε γυρίζει πίσω». Οι λαοί δε θα ανεχτούν άλλη εκμετάλλευση από τους δυνάστες τους, λάτρεις του χρήματος και του βρώμικου σαρκίου τους.


ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
εμποροϋπάλληλος, Πύργος Ηλείας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ