Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ-

Αγαπητέ «Ρίζο»

Δρόμοι υπάρχουν

Στέφανος Παπαδόπουλος, συγγραφέας, Νίκαια. Ποτέ και για κανένα τραγικό γεγονός που έγινε στην Ελλάδα, ναυάγια, σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές, δεν ακούστηκε να αποδόθηκαν ευθύνες στους υπεύθυνους. Στην αρχή που το θέμα είναι στην επικαιρότητα, γίνεται κάποιος ντόρος και υψώνονται κορόνες, αλλά, στη συνέχεια, «κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του» και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά», όπως λέει και ο λαός μας.

Πάντα οι εκάστοτε διαπλεκόμενοι τα βρίσκουν με την εξουσία, τα μπαλώνουν και ...ελπίζουν στη λήθη, που είναι ο καλύτερος σύμβουλός τους. Δεν πάει να πνίγονται δεκάδες αθώοι άνθρωποι στα πλωτά φέρετρα των εφοπλιστών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος; Δεν πάει να σκοτώνονται στους σεισμούς άνθρωποι, θύματα και αυτοί του υπερκέρδους των επιχειρηματιών; Δεν πάει να χάνονται περιουσίες και να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας από τις φωτιές των εμπρηστών και των οικοπεδοφάγων; Ολα γίνονται «πλακάκια» και ξεχνιούνται και αυτό γιατί το κράτος, η πολιτεία δεν είναι αυτή που πρέπει. Συμβιβάζεται απόλυτα με τις απαιτήσεις των μεγαλοκαρχαριών - κεφαλαιούχων τις πιο πολλές φορές και εμπλέκεται στις βρώμικες υποθέσεις της πλουτοκρατίας, οπότε και έχουμε τις σκοτεινές διαπλοκές. Καιρός είναι πια να ξεσκεπάζουμε όλη αυτή τη βρωμιά και να την απομονώνουμε, ώστε ο δημόσιος βίος να εξυγιανθεί και να ξεβρωμίσει. Δρόμοι υπάρχουν, αρκεί να το θελήσουμε.

Η εξόντωση των ερυθρόδερμων

Γ. Π. Ιωαννίδης, συνταξιούχος δικηγόρος. Πριν εκατοντάδες χρόνια, τότε που πήγαν οι Ευρωπαίοι αποικιστές στην Αμερική, βρήκαν εκεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες γηγενείς ερυθρόδερμους. Τους ερυθρόδερμους αυτούς τους αποδεκάτισαν, πήραν τη γη τους, τα χωράφια τους, τα ζώα τους, το βιος τους όλο.

Αν τώρα, αυτοί οι γηγενείς κάτοικοι της Αμερικής ζούσαν, θα αριθμούσαν δεκάδες εκατομμύρια. Ομως, φρόντισε το γενοκτόνο κράτος των ΗΠΑ και τους εξόντωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ