Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Πάροχος» ψηφιακού δικτύου

Συστάθηκε η κοινή επιχείρηση των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για την εκπομπή του αναλογικού προγράμματος ψηφιακά.

Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στην προχτεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε τη σύσταση κοινής επιχείρησης «Ψηφιακός πάροχος» δικτύου, «υπό μορφή συγκέντρωσης επιχειρήσεων. Στην ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφέρεται ότι το αντικείμενο της εν λόγω κοινής επιχείρησης είναι η ανάπτυξη και παροχή επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου και ότι δε «συνιστά συγκέντρωση». Ετσι, έχουν τη δυνατότητα τα μέρη που συμμετέχουν στον «Ψηφιακό πάροχο ΑΕ» να «προβούν σε όλες τις ενέργειες για την άμεση δραστηριοποίηση της κοινής επιχείρησης και την παροχή των υπηρεσιών ψηφιακού δικτύου στην ελληνική επικράτεια, υπό το καθεστώς σύμπραξης επιχειρήσεων».

Η σύσταση της εταιρείας γίνεται από τα μέλη της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Ως εκ τούτου, «πράσινο φως» για ψηφιακή εκπομπή δίνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, STAR, ALTER, MEGA, ANTENNA, ΣΚΑΪ και «Μακεδονία TV». Σε πρώτη φάση, θα εκπέμψουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, ετοιμάζεται να εκπέμψει το δεύτερο πακέτο ψηφιακών εκπομπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ