Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2 - 1
Πρόκριση με ανατροπή

Διά της ανατροπής στον τελικό. Οπως και στην Τρίπολη, έτσι και χθες ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σε βάρος του σκορ. Την πρώτη φορά έθεσε τις βάσεις και χθες, στο «Γ. Καραϊσκάκης», σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί, όπου στις 2/5 θα συναντηθεί (για 6η φορά) με την ΑΕΚ, συνδιεκδικώντας το τρόπαιο.

Οι αντίπαλοι χθες έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι το κακό τους και οι φιλοξενούμενοι το καλό τους. Ετσι, το 0 - 1 (39' Τζέζαρεκ) ήταν δίκαιο, αν και αμφότεροι είχαν κάποιες ευκαιρίες για κάτι περισσότερο. Η ανάπαυλα λειτούργησε θετικά για τον Ολυμπιακό και αρνητικά για τον Αστέρα. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ανήμποροι ν' αντιδράσουν. Οι «ερυθρόλευκοι», χάρη σε γκολ των Ντούντου (47'), Ντιόγο (62'), «γύρισαν» το παιχνίδι, ενώ σπατάλησαν και κάποιες ευκαιρίες που θα απέκλειαν τη παράταση. Οι «κιτρινομπλέ», που δεν είχαν καμμιά σχέση με το πρώτο 45λεπτο, μπορεί να μη δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους στην εστία του Νικοπολίδη, θα μπορούσαν όμως να ισοφαρίσουν σχεδόν με τη λήξη και να ανανεώσουν τις ελπίδες τους. Πάντως, αποχωρούν «με ψηλά το κεφάλι».

Ο Βαλβέρδε αναγνώρισε πως «δεν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να κερδίσουμε» και επεσήμανε ότι «αν έχεις πιστέψει ότι κάτι μπορείς να το κάνεις, πριν το πραγματοποιήσεις, τότε είναι πολύ εύκολο να το χάσεις». Ομως, πρόσθεσε, «στο δεύτερο μέρος, πιέσαμε ψηλά και αποκτήσαμε ρυθμό. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Ο Κωστένογλου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, χαρακτήρισε τυχερό τον Ολυμπιακό, «αφού είχε ένα δύσκολο αποτέλεσμα», και πρόσθεσε πως «δεχθήκαμε γκολ σε κομβικά σημεία και στα δύο ματς και αυτό ήταν κάτι που μας στοίχισε. Μας μένει πικρή γεύση από τον αποκλεισμό, αλλά πλέον κοιτάμε τη συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ