Κυριακή 12 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Πτώση - ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής τους σημείωσαν το Φλεβάρη η Γερμανία και η Ιταλία, καταδεικνύοντας την εικόνα που επικρατεί στη βιομηχανία της Ευρωζώνης. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 23,2%, σε ετήσια βάση. Η πτώση στην Ιταλία ανήλθε στο 20,7%, που επίσης είναι η μεγαλύτερη από το 1990. Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση και στις 16 χώρες - μέλη της ζώνης του ευρώ, εμφανίζοντας ελάχιστες ενδείξεις για ενδεχόμενη βελτίωση στο άμεσο μέλλον.

ΚΑΝΑΔΑΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ Ρεκόρ απολύσεων σημειώθηκε στον Καναδά το Μάρτη. Οι απολύσεις έφτασαν τις 61.300 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 8%, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και μια επταετία. Ολες οι θέσεις εργασίας ήταν πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με την αναφορά της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά. Από τον Οκτώβρη του 2008 έχουν χαθεί 357.000 θέσεις εργασίας, γεγονός που αντιπροσωπεύει το 2,1% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

ΙΑΠΩΝΙΑ - «ΠΑΚΕΤΟ» Εως και στα 15,4 τρισ. γιεν (154 δισ. δολάρια) ενδέχεται να ανέρχεται το πακέτο οικονομικής τόνωσης που θα ανακοινώσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Ασο σε μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναχαιτίσει τη χειρότερη ύφεση που διέρχεται η οικονομία της χώρας στη μεταπολεμική περίοδο.

Το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα προτείνει δαπάνες ίσες με το 3% του ΑΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ