Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Από αύριο και μέχρι και τη Μ. Δευτέρα από τον «902 TV» θα μεταδοθούν, μεταξύ άλλων, οι εκπομπές:

Σήμερα στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννα Μπαλή. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τους νέους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον, μετά την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία της αμερικανικής κυβέρνησης. Επίσης, με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αγκυρα και το ρόλο της Τουρκίας στους αμερικανικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Καλεσμένοι της εκπομπής, οι Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και Νίκος Παπαναστάσης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης». Η εκπομπή υποδέχεται την ηπειρώτικη κομπανία του Κώστα Βέρδη. Ο εξαίρετος δεξιοτέχνης του κλαρίνου άρχισε να παίζει στις γιορτές της περιοχής του από την ηλικία των 17 ετών. Με τον αδελφό του Βαγγέλη στο τραγούδι και το ντέφι, τον Σταύρο Σαδεδίν στο λαούτο και τον Γιάννη Νίνη στο βιολί συγκρότησαν την κομπανία τους. Σκηνοθεσία, έρευνα, παραγωγή Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Αύριο Κυριακή στις 21.35 κινηματογραφική ταινία. Θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Κουβαλώντας τα βάρη των άλλων». Την ταινία σκηνοθετεί ο Lothar Warnake και πρωταγωνιστούν οι Jorg Pose και Manfred Moke.

Η ιστορία εξελίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του '50. Στο σανατόριο συναντιούνται ο Γιόζεφ που είναι αξιωματικός της αστυνομίας και ο Χουμπέρτος νεαρός προτεστάντης εφημέριος. Ο Γιόζεφ κρεμάει πάνω από το κρεβάτι του το πορτρέτο του Στάλιν, ο Ουμπέρτος μία εικόνα του Ιησού. Ο Γιόζεφ έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, δεν το βάζει κάτω. Ερωτεύεται την Σόνια, που πάσχει από ανίατη ασθένεια. Οι δύο άνδρες στο τέλος θα πλησιάσει ο ένας τον άλλον.

Τη Μ. Δευτέρα στις 17.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Η ζωή μας». Επιμέλεια - παρουσίαση: Μαίρη Μαρκετάκη. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες και την κοινωνική επανένταξη.

Στις 19.00 «Σελίδες γνώσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννεκε Ιωαννάτου. Το δεύτερο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» περιλαμβάνει ντοκουμέντα που έχουν σχέση με το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Η εκπομπή φιλοξενεί τον Κύριλλο Παπασταύρου, υπεύθυνο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 22.30 «Προεκτάσεις». Επιμέλεια - παρουσίαση: Κώστας Καραχάλιος. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις, στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Ακόμη, με τη στάση των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ