Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Χρωστήρες γυναικών

Εργο της Εύας Αποστολάτου
Εργο της Εύας Αποστολάτου
Εκθεση έργων της Ρένας Παπασπύρου παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Τίτλος της «Φλας μπακ». Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα της δημιουργού από το 1975 έως σήμερα. Πρόκειται για τις ενότητες «Επεισόδια στην ύλη», «Γεωγραφίες», «Εικόνες στην ύλη», «Μαγικά δωμάτια», «Αστερισμοί» κ.ά. Η Ρένα Παπασπύρου είναι ομότιμη καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Εχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιμέλεια έκθεσης Ντένης Ζαχαρόπουλος. Την παρουσίαση συνοδεύει βιβλίο για το έργο της, με κείμενα των Ντ. Ζαχαρόπουλου, Μαρίας Μαραγκού, Κατερίνας Κοσκινά και της καλλιτέχνιδας. Διάρκεια έως 10/5.

Τη νέα ζωγραφική εγκατάσταση της Εφης Χαλυβοπούλου, παρουσιάζει η γκαλερί «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9α). Στην πρόσφατη δουλειά της, η καλλιτέχνις συναθροίζει βιολογικούς χάρτες κυττάρων σε μετάλλαξη με κώδικες και διαγράμματα, αντικείμενα και ιδέες: Ολα αυτά τα συστατικά διαμορφώνουν τον ιστό της συλλογικής μνήμης.

H πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Εύας Αποστολάτου παρουσιάζεται (έως 5/5) στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Με δύο θεματικές ενότητες, με φιγούρες και τοπία, επιχειρείται η αναγωγή της φόρμας σε γενικότερες έννοιες, δημιουργώντας μια διαφορετική χρωματική γκάμα κάθε φορά.

Συνεχίζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) η πρώτη ατομική έκθεση έργων της Ελιάννας Προκοπίου με τίτλο «Στιγμιότυπα». Τα ζωγραφικά στοιχεία της δουλειάς της - ακρυλικά σε καμβά και μελάνια - συνιστούν μια εκτεταμένη εικαστική περιπλάνηση. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 2/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ