Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Ενισχυμένες οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ

H ΕΣΑΚ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους συναδέλφους που ανέπτυξαν αγωνιστική δράση το προηγούμενο διάστημα και συνέβαλαν στην άνοδό της σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ). «Η συμβολή τους - τονίζει - όπως και πολλών άλλων συναδέλφων που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια απ' το ΣΜΤ και συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα μέσα απ' τα ταξικά, κλαδικά συνδικάτα (π.χ. ΣΕΤΗΠ στις τηλεπικοινωνίες), ανοίγει δρόμο για την αλλαγή των συσχετισμών απέναντι στη γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Η ΕΣΑΚ αξιολογεί τα αποτελέσματα βλέποντας τη συμβολή τους στη γενικότερη αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο "δάσος" του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι αποκλειστικά στο "δέντρο" του ΣΜΤ. Εκεί που κρίνεται συνολικά ο ουσιαστικός ή ο περιθωριακός ρόλος κάθε δύναμης».

Σημειώνουμε ότι η ΕΣΑΚ πήρε 422 ψήφους και 3 έδρες, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» (ΝΑΡ και άλλες δυνάμεις) 617 ψήφους και 4 έδρες, η «Ενωση Εργαζομένων» (ΚΟΕ/ΣΥΡΙΖΑ) 89 ψήφους και καμιά έδρα, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 31 ψήφους και η «Αγωνιστική Συνεργασία» 15 ψήφους.

Για την πανομοιότυπη κριτική των άλλων παρατάξεων σχετικά με τη στάση της ΕΣΑΚ στην εφορευτική επιτροπή, η οποία προκάλεσε δήθεν την αφαίρεση μιας έδρας απ' την «Ενωση Εργαζομένων», η ΕΣΑΚ σημειώνει:

«Ασκούν κριτική γιατί οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ που είχαν την πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή δε ματαίωσαν την κατανομή εδρών σύμφωνα με το ν.1264, την οποία εισηγήθηκε ο προεδρεύων δικαστικός αντιπρόσωπος. Αυτό υποστηρίζουν ισοδυναμεί με στήριξη απ' την ΕΣΑΚ του καλπονοθευτικού νόμου!! Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και μιλούν από μόνα τους. Το δικαίωμα του δικαστικού αντιπροσώπου να προεδρεύει της εφορευτικής επιτροπής δεν αμφισβητήθηκε από καμία συνδικαλιστική δύναμη. Αντίθετα, όταν η ΕΣΑΚ υπέβαλε ένσταση για την ακύρωση σημαδεμένων ψηφοδελτίων, από κοινού "Αριστερή Πρωτοβουλία" και "Ενωση Εργαζομένων" δέχθηκαν να απορριφθεί η ένσταση με χρήση του δικαιώματος του δικαστικού αντιπροσώπου σαν προέδρου να έχει διπλή ψήφο στην εφορευτική επιτροπή. Ποιο νόμο αποδέχτηκαν και εφάρμοζαν άραγε σε αυτές τις διαδικασίες; Μα φυσικά το ν. 1264. Εξάλλου, με εφαρμογή αυτού του νόμου συντάσσεται κάθε φορά και παραδίδεται πρακτικό ψηφοφορίας στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για να κατοχυρωθεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Οσο για την εφαρμογή του ν. 1264 σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η μόνη διαφορά ήταν ότι δε χρειάστηκε να εκδικαστούν ενστάσεις για την κατανομή εδρών. Η φετινή ένσταση της ΕΣΑΚ αφορούσε σημαδεμένα ψηφοδέλτια με κυκλωμένη την αρίθμηση των υποψηφίων». Τέλος, η ΕΣΑΚ δηλώνει πως ενισχυμένη θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου της εργατικής τάξης, του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ