Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Παναγιώτης Αβραμόπουλος
φωτο

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, η Πόπη Κοτσιφάκη και ο Νίκος Κατρας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κηφισιάς, 50 ευρώ .

  • Αγαπημένε μας ΝΙΚΟ,

Δεν πάμε καθόλου καλά με το τελευταίο σου νέο. Μας άφησες πολλά για να μη σε ξεχάσουμε. θα μας λείπεις πολύ φίλε μας, γιατί ήσουν, μαζί μας, ένας ΜΕΓΑΛΟΣ με καρδιά παιδιού.

Αντί για λουλούδια, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Οδηγητή».

Οι μικροί σου φίλοι: Ειρήνη και Γιώργος Μπανούτσου

***

φωτο

Στις 5 Απρίλη 2009 συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό του πολυαγαπημένου μας γαμπρού ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, του άριστου επιστήμονα και καθηγητή, του αγωνιστή που με συνέπεια έδωσε ολόκληρη τη ζωή του στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Συζύγου της αδελφής μου ΜΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ που μαζί, για όλη τους τη ζωή, τον ακολούθησε και στο θάνατο, μόλις 30 μέρες μετά.

Στη θύμησή τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του.

Εφη - Βασίλης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, που έφυγε από κοντά μας πριν 6 μήνες, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γρ. ΤΣΙΩΤΟΥ, που έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο, η γυναίκα του Γεωργία, τα παιδιά του Παναγούλα και Νίκος, τα εγγόνια του Γεωργία και Αλέξανδρος προσφέρουν 300 ευρώ στην ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος.

Ο Αλέξανδρος Τσιώτος από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, αργότερα στον ΕΛΑΣ. Κυνηγήθηκε και βασανίστηκε. Φυλακίστηκε, καταδικασμένος σε θάνατο, στην Ακροναυπλία, στις φυλακές Αβέρωφ και της Αίγινας. Βγήκε από τις φυλακές μετά από 15 χρόνια, το 1960. Το 1967 πιάστηκε και οδηγήθηκε στη Γυάρο. Συνέχισε να αγωνίζεται πιστός στις αρχές του σοσιαλισμού, παίρνοντας μέρος στο αγροτικό κίνημα και πρωτοστατώντας στη συγκρότηση του πρώτου Συνεταιρισμού στην περιοχή του, τα Καρυώτικα Κορινθίας. Εζησε τη ζωή του χωρίς συμβιβασμούς πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ και με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο χέρι.

Νίκος Αντωνάκος
Νίκος Αντωνάκος
***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εξαρχείων - Νεάπολης.

***

φωτο

Στη μνήμη του λατρευτού μου συζύγου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, στελέχους του ΚΚΕ που πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του για τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Βυζαντίου.

Η γυναίκα του Μάρω Θεοδωρίδου

***

φωτο

Στην αγαπημένη μας ΕΛΕΝΙΤΣΑ (ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΚΙΡΑΚΗ), σύντροφο στη ζωή μου, που έφυγε από τη ζωή πριν δύο μήνες.

Ο σύντροφος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μπεκιράκης Ξενοφών προσφέρει στη μνήμη της, στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ. Επίσης και τα παιδιά μας για την αγάπη τους προς τη μητέρα τους.

Δημήτριος - Ελευθερία


Αλέξανδρος Γρ. Τσιώτος
Αλέξανδρος Γρ. Τσιώτος

Λάζαρος Θεοδωρίδης
Λάζαρος Θεοδωρίδης

Ελένη Μπεκιράκη
Ελένη Μπεκιράκη

Γιάννης Κυριακίδης
Γιάννης Κυριακίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ