Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Εθνικό Θέατρο στην Ενωση Θεάτρων Ευρώπης

Το Εθνικό Θέατρο εντάχθηκε στην Ενωση Θεάτρων Ευρώπης, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 35 ευρωπαϊκών θεάτρων και προσωπικοτήτων - μελών, που πραγματοποιήθηκε (5/4) στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στην Ενωση προσχώρησαν, επίσης, το θέατρο της Ναντέρ «Amandiers»(Γαλλία), το θέατρο «Μάλι» της Πράγας και το Εθνικό Θέατρο Βουλγαρίας.

Η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Εφη Θεοδώρου, παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση τις δραστηριότητες και τα σχέδια του Εθνικού Θεάτρου. Η Γενική Συνέλευση επανεξέλεξε πρόεδρο, νέο Διοικητικό Συμβούλιο και επανακαθόρισε τις δράσεις της: ανταλλαγές, συμπράξεις και συνεργασίες των θεάτρων - μελών.

Η Ενωση δημιουργήθηκε το 1990, με πρωτοβουλία του Τζόρτζιο Στρέλερ, με στόχο την ανάπτυξη κοινής ευρωπαϊκής θεατρικής πολιτικής χωρίς σύνορα, την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών, με συναντήσεις, διάλογο, ανταλλαγή πρακτικών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνεργασία. Μέλη της είναι πολλά καταξιωμένα θέατρα της Ευρώπης, λ.χ. «PiccoloTeatro» του Μιλάνου, «MalyTeatr» της Αγίας Πετρούπολης, Εθνικό Θέατρο Στρασβούργου, αλλά και φημισμένοι θεατρικοί δημιουργοί.

Με την ένταξή του στην Ενωση Θεάτρων Ευρώπης, το Εθνικό Θέατρο ισχυροποιεί τη διεθνή παρουσία του και ανοίγει τις πόρτες του για νέες πρωτοβουλίες επικοινωνίας και ανταλλαγής με σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ