Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΤΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΤΑΣ
φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μας, συζύγου και πατέρα ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, γεννημένου το 1919 στην Παναγία Θάσου. Που «έφυγε» από κοντά μας, την Πέμπτη 12 Μάρτη 2009, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησής του για το 18ο Συνέδριο, και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», τον οποίο διάβαζε, καθημερινά, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγός του Ευστρατία Χαϊδευτού, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

φωτο

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ. Η κόρη του Βασιλική προσφέρει, μέσω ΚΟ Τζιτζιφιών, 60 ευρώ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και την κατασκευή του κτιρίου για το Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.

***

Στη μνήμη του γιου μου ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Θ. ΛΑΓΟΥΔΗ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον άδικο χαμό του, προσφέρω, μέσω ΚΟ Τζιτζιφιών, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η μητέρα του Ελένη

***

Στο χωριό Αγιος Δημήτριος του Δήμου Νιάτων Λακωνίας, το 1944, στις 4 Ιούνη, ήρθαν οι Γερμανοί κατακτητές μαζί με τα τάγματα ασφαλείας και έκαψαν το χωριό. Σκότωσαν 22 άτομα από 80 έως 2 χρόνων... Το χωριό ήταν ένα από τα πρώτα χωριά του Πάρνωνα που πήραν μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση. Γι' αυτό είχε γίνει καρφί στο μάτι των Γερμανών και των γερμανοτσολιάδων συνεργατών τους. Το 1941 άλλοι τρεις κάτοικοι πέθαναν από την πείνα. Στον Εμφύλιο έδωσαν τη ζωή τους 60 μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού της Πελοποννήσου για να έρθουν καλύτερες μέρες στην πατρίδα. Οι χίτες για αντίποινα δολοφόνησαν 30 γριές γυναίκες και γέρους, ανάμεσά τους τη Μάνα μου και τον Πατέρα μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΔΗΣ
Στη μνήμη όλων αυτών προσφέρω, μέσω ΚΟ Υμηττού, για α' δόση, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Π. Γραμματικάκης

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΕΡΔΗ από το Διάσελλο Τρικάλων που «έφυγε» από κοντά μας στις 7.3.09, η ΚΟΒ Διάσελλου συγκέντρωσε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ