Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές συναντήσεις στην Καλαμαριά

«Νοσφεράτου Διδόντικους»
«Νοσφεράτου Διδόντικους»
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς οργανώνει για δεύτερη χρονιά «Θεατρικές Συναντήσεις» στοχεύοντας να γίνουν ετήσιος θεσμός. Η καλλιτεχνική διεύθυνσή τους ανατέθηκε πάλι στον ηθοποιό - σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου.

Κάθε Κυριακή μεσημέρι (12 μ.), το κοινό μπορεί να συζητά με τους συντελεστές κάθε παράστασης, για το συγκεκριμένο έργο και γενικότερα για το θέατρο. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια, που απευθύνονται σε «ειδικούς» και μη, που αφορούν στο θέατρο και τη μουσική για το θέατρο. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (290 θέσεων), από 22/4 μέχρι 31/5. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Brokennails» - μια συνομιλία με την Μάρλεν Ντήτριχ» (από σήμερα μέχρι τις 26/4). Συγγραφέας και σκηνοθέτης: RomualdWisczaPokojski. Με την Anna Skubik.

«Η τρελοβγενιώ» από την ομάδα «Στιγμή». Συγγραφέας: Ινές Κανιατί. Μετάφραση: Ρενέ Ψυρρούκη. Διασκευή: Μαρία Τσιμά - Γιάννης Αναστασάκης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης. Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Χριστόδουλος Στυλιανού (27, 28/4).

«Νοσφεράτου Διδόντικους» από την ομάδα «ΕΧ ΑΝΙΜΟ». Μουσική - τραγούδια: Στάθης Δρογώσης. Παίζουν: Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ζήσης Ρούμπος, Φωτεινή Τιμοθέου (5-10/5).

«Από της ζωής τα μέρη χάθηκαν οι ποιητές» από το «Θέατρο Τέχνης». Σύλληψη - σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης. Κείμενα - στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα. Με την Κάτια Γέρου και τον Θόδωρο Κοτεπάνο (πιάνο). Από 13- 17/5.

«Ζωρζ Νταντέν» του Μολλιέρου από το θέατρο «Τόπος Αλλού». Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος. Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής. Παίζουν: Δημήτρης Οικονόμου, Ναταλία Στυλιανού, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ασπασία Πίκου, Πάνος Ροκίδης, Χρύσανθος Παύλου, Μαρίνα Δανέζη, Γιάννης Παπλωματάς (πιάνο), Κατερίνα Μπαλαμώτη (τραγούδι). Από 20-24/5).

«Το σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου». Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου.Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου. Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ορέστης Τζιόβας (27-31/5).

Επίσης, σήμερα και στις 24/5 (11 π.μ.), το «Αερόπλοιο» θα παρουσιάσει το έργο για παιδιά «Το μπαούλο με τα παραμύθια» του Νίκου Καμτσή, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Παίζουν: Ασπασία Πίκου, Μαρίνα Δανέζη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ