Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σήμερα στον «902 TV»

Θέματα παιδείας περιλαμβάνει η εκπομπή «Στην άκρη του νήματος», ενώ το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Κατίνα Παξινού θα μεταδοθεί από την εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...». Παράλληλα θα πάρουμε και μια υπέροχη «γεύση» από το συριανό λουκούμι. Πιο αναλυτικά σήμερα στον «902 TV»θα δούμε:

Στις 18.00 «Γεύσεις παράδοσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Ευδοκία Πατσιλινάκου. Η εκπομπή φιλοξενεί την Ντίνα Συκουτρή, η οποία μας παρουσιάζει την ιστορία για το συριανό λουκούμι και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της παραδοσιακής λουκουμοποιίας.

Στις 22.00 «Στην άκρη του νήματος». Ερευνα - παρουσίαση: Κώστας Τσίφτης, Βούλα Τσιβόλα, Μαρίνος Γκασιάμης. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τις αναδιαρθρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για μία Παιδεία που θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Θα παρουσιαστούν οι θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων και η πρόταση για μία Παιδεία απόλυτα δημόσια και δωρεάν, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Στις 23.00 στην εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...» θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην κορυφαία ηθοποιό Κατίνα Παξινού. Για τη ζωή και το έργο της μεγάλης τραγωδού μιλούν στην εκπομπή ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς και ο εγγονός της Κατίνας Παξινού, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ως ηθοποιός του λυρικού θεάτρου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το 1930, με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον σύζυγό της Αλέξη Μινωτή. Από το 1931 εμφανίζεται στο Εθνικό Θέατρο, ερμηνεύοντας ρόλους του αρχαίου θεάτρου και του σύγχρονου διεθνούς ρεπερτορίου. Με τη θεατρική της παρουσία ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Το 1955 το Εθνικό καθιερώνει το θεσμό των Επιδαυρίων, με μια κορυφαία ερμηνεία της Κατίνας Παξινού, ως Εκάβης, στο έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Η σπουδαία και μεγάλη τραγωδός γεννήθηκε στις 15 Δεκέμβρη 1900 στον Πειραιά και πέθανε στις 22 Φλεβάρη 1973.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ