Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αλλη» Παιδεία με ισχυρό ΚΚΕ

Καλές είναι οι αντιπολιτευτικές κορόνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια αλλού τύπου Παιδεία. Μόνο που αυτή η Παιδεία, η βασισμένη στην πανάκριβη φροντιστηριακή «μόρφωση» και σε κανέναν προγραμματισμό ειδικοτήτων που χρειάζεται η κοινωνία, αυτή η Παιδεία των «κορνιζαρισμένων (ανέργων) πτυχίων», φέρνει τη σφραγίδα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ως κυβέρνηση δύο, περίπου, δεκαετιών άφησε θλιβερή παρακαταθήκη και αβεβαιότητα για το μέλλον της Παιδείας και των παιδιών.

Ας μη γελιόμαστε και ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι η Παιδεία είναι κάτι ξεκομμένο από τη γενικότερη πολιτική φιλοσοφία των ως τώρα κυβερνήσεων. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Ακόμα και αν δεχτούμε ως υπόθεση εργασίας ότι ως διά μαγείας λύνεται το οικονομικό πρόβλημα, ότι απαλλάσσεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός των λαϊκών στρωμάτων από την αφαίμαξη των φροντιστηρίων και όχι μόνο, παραμένει το ουσιαστικό. Που δεν είναι άλλο από τον προγραμματισμό της επιστημονικής δομής, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, ώστε στη συνέχεια να μην κορνιζάρονται πτυχία και το αντικείμενο των σπουδών να πηγαίνει στα αζήτητα.

Γι' αυτό όσοι υπουργοί Παιδείας και αν αλλάξουν εάν δεν αλλάξει ο κεντρικός σχεδιασμός της όλης πολιτικής, στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των πραγματικών συμφερόντων του λαού, τα ρεκτιφιέ και τα επικοινωνιακά τρικ το μόνο που θα αποδώσουν είναι προσωρινή ανακούφιση για την κυβέρνηση με το μεγάλο πρόβλημα να περιμένει στη στροφή.

Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα περάσει η ζωή τους, αλλά και των παιδιών τους, εάν ελπίζουν ότι με τα κόμματα της δικομματικής εξουσίας, που διοικούν τη χώρα εδώ και δεκαετίες στη βάση των συμφερόντων της μεγαλοαστικής τάξης, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, εκτός από μικροβελτιώσεις - κι αυτές κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να αλλάζουν τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής.

Η ρήξη με την κυρίαρχη τάξη και η οικοδόμηση πραγματικού σοσιαλιστικού τύπου διακυβέρνησης είναι η λύση και στο πρόβλημα της Παιδείας, όπως και της Υγείας, της ανεργίας, της στέγης, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της εξάλειψης των συντάξεων πείνας, και της παράτασης του εργασιακού βίου μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Οσο ο λαός παραμένει προσκολλημένος στα κόμματα «ευεργέτες» των οικονομικά ισχυρών ή ξεγελιέται από τους πολιτικούς μαϊντανούς του συστήματος και δεν τολμήσει να κάνει το βήμα προς το ΚΚΕ, ανεξάρτητα εάν συμφωνεί σε όλα μαζί του, θα επαληθεύεται διαρκώς το «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»... που δε βλάπτει το «Μανωλιό», αλλά τους λαούς που το συντηρούν χρόνια ολόκληρα.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ