Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εξωτερική πολιτική απειλών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μαστίγιο και καρότο. Δοκιμασμένη συνταγή και μάλλον επιτυχημένη όσον αφορά τα συμφέροντα των ΗΠΑ και καθώς φαίνεται η προτιμώμενη από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο, λεπτομέρειες της οποίας κατέθεσε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, κατά την κατάθεσή της στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Πολύ σοβαρές κυρώσεις» κατά του Ιράν που θα φτάσουν ακόμη και να το «παραλύσουν» αν αποτύχει ο διάλογος θα υποστηρίξουν οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες... Κατά τη Χίλαρι Κλίντον οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες των έξι δυνάμεων - Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία - μαζί με το Ιράν και αυτό «μας δίνει κύρος και επιρροή ανάμεσα στις άλλες χώρες».

Για τη ΛΔ Κορέας: Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να συνεχίσουν τις εξαμερείς συνομιλίες με την απρόθυμη Πιονγιάνγκ, αλλά δεν πρόκειται να υποκύψουμε «στην απρόβλεπτη συμπεριφορά» της...

Για τη Μέση Ανατολή, καμία συνδιαλλαγή με την «Χαμάς» και υποστήριξη της λύσης των δύο ανεξάρτητων κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού.

Σε ό,τι αφορά, την Κούβα, κατά τη Χίλαρι Κλίντον το «καθεστώς των Κάστρο βρίσκεται στο τέλος της πορείας του» και οι ΗΠΑ πρέπει «να προετοιμαστούν για την ημέρα που θα τερματιστεί το καθεστώς»!

Ομως η πραγματική «αποκάλυψη» είναι το μέρος της κατάθεσης Κλίντον όσον αφορά το Πακιστάν καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τακτική Μπους «κατασκευής στοιχείων - νομιμοποίηση των επιθέσεων».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε σφοδρότατα στην πακιστανική κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει «αφήσει τη χώρα στα χέρια των Ταλιμπάν και των εξτρεμιστών» με την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με σκληροπυρηνικά στοιχεία στην βορειοδυτική επαρχία Μαλακάντ.

«Δεν μπορεί παρά να υπογραμμίσουμε τη σοβαρότητα της απειλής κατά της ύπαρξης του κράτους του Πακιστάν που αποτελεί η προέλαση των Ταλιμπάν, οι οποίοι τώρα βρίσκονται μόνο λίγες ώρες από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ», δήλωσε η Κλίντον προσθέτοντας πως το γεγονός ότι το Πακιστάν διαθέτει πυρηνικά «αντιπροσωπεύει επίσης μία θανάσιμη απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας και του κόσμου».

  • Η πρακτική των εικονικών πνιγμών που χρησιμοποιούσε η CIA στην ανάκριση υπόπτων της «Αλ Κάιντα» είχε εγκριθεί από την Κοντολίζα Ράις από το 2002, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ