Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η χαρά των εμπόρων

Θέλουν οι έμποροι να «κρυφτούν» αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πολλές φορές οι κάθε είδους «ταγοί» - προσχηματικά - επικαλούνται το καλό του ποδοσφαίρου, ηθικές αξίες και αρχές. Στη πραγματικότητα βέβαια αντιμετωπίζουν το άθλημα ως εμπόρευμα, από το οποίο κερδοσκοπούν πολυεπίπεδα. Χτες, στη συνέντευξη Τύπου των συνεταίρων (Σούπερ Λίγκα, κανάλια), αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν προσπάθησαν καν να εξωραΐσουν την κατάσταση.

Ο πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα, Κ. Πηλαδάκης, έκανε λόγο «για τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου» και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζος, επισήμανε την ανάγκη «να αναβαθμίσουμε το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο». Οπου «αναβάθμιση» εννοείται η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση, με στόχο περισσότερα κέρδη. Αλλωστε το ξεκαθάρισε και ο διευθύνων σύμβουλος των της «Forthnet», Παντ. Τζωρτζάκης: «Για μας η αναβάθμιση του προϊόντος δεν έρχεται σε αντίθεση με τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ακόμα ισχυρίστηκε τα γνωστά παλιά και (αποδεδειγμένα μη υλοποιήσιμα) πως «μεγάλη σημασία θα δοθεί στην αύξηση των εσόδων της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί τον αιμοδότη του αθλήματος»... Αλλά και ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων θα επενδυθεί στα τμήματα υποδομών, βελτίωση των γηπέδων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ