Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2009
Απεργιακός πυρετός σε στεριά και θάλασσα

Κορυφώνεται τις επόμενες μέρες η μάχη της Πρωτομαγιάς στον Πειραιά

Από προηγούμενη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Από προηγούμενη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Στον πυρετό της προετοιμασίας της εργατικής Πρωτομαγιάς, της κορυφαίας απεργίας της 1ης Μάη, ζει ήδη το πρώτο λιμάνι της χώρας. Οι ταξικές δυνάμεις ξετυλίγουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης με πολύμορφες εκδηλώσεις που έρχονται να συμπληρώσουν τις καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς, ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του ΠΑΜΕ, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε εργατογειτονιά. Για να πλημμυρίσει από εργατόκοσμο η πλατεία Κοραή όπου θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί (προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο ΕΚ Πειραιά) . Συγκέντρωση την ίδια ώρα θα γίνει και στη Σαλαμίνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών και για την περιφρούρηση της απεργίας, σήμερα το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση των μηχανικών που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Σήμερα Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα η Ενωση Λογιστών διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά εκδήλωση αφιερωμένη στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας. Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στα πλαίσια στάσεων εργασιών θα γίνουν εκδηλώσεις και σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΕΛΑΪΣ, ΚΑΓΚΕΟ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ κλπ.).

Τον τόνο δίνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, των οποίων η εκδήλωση θα συνδυαστεί με τον δυναμικό αγώνα που δίνουν αυτή την περίοδο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της εταιρείας (μείωση των θέσεων εργασίας, χτύπημα κατακτήσεων) και διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ έχουν προγραμματίσει η εκδήλωσή τους να γίνει την Πέμπτη 29 του μήνα στα πλαίσια στάσης εργασίας 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα.

Εκδήλωση έχουν προγραμματίσει και τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για την Πέμπτη στις 10 το πρωί στα πλαίσια στάσης εργασίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος το οποίο πρόσφερε στα Σωματεία ο Φυλακτής Ηρακλέους, πατέρας του Βασίλη Ηρακλέους, ο οποίος σκοτώθηκε στη Ζώνη στο πρώτο του μεροκάματο. Το μνημείο θα στηθεί στην κεντρική πύλη της Ζώνης και τα αποκαλυπτήριά του θα κάνει ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ